Epilare definitivă, fără durere. Piele fină, rochii purtate fără grijă, mai mult timp pentru hobby-urile și pasiunile tale. Sună un vis frumos, însă datorită tehnologiilor inovatoare ale secolului XXI, este realitate. Epilarea definitivă cu laser este o procedură eficientă, nedureroasă și sigură, cu cele mai bune rezultate dintre toate metodele de epilare disponibile. Atât femeile, cât și bărbații pot îndepărta pilozitatea nedorită de pe orice zonă a corpului – față, brațe, picioare, inghinal, spate. Timpul dedicat epilării, frustrarea, iritațiile, tăieturile, inflamațiile, arsurile, durerea și firele crescute sub piele nu trebuie să mai constituie o problemă în ziua de astăzi. Dacă simți că epilarea definitivă ți-ar îmbunătăți calitatea vieții, următoarele rânduri își propun să îți clarifice posibilele nelămuriri privind procedura. Află tot ce trebuie să știi despre epilarea cu laser, de la tehnologia utilizată și etapele procedurii propriu-zise la durată și rezultate.
De ce să alegi epilarea definitivă cu laser?
Epilarea prin metodele tradiționale – lamă, ceară, cremă depilatoare, epilator – nu are rezultate de durată, provoacă iritații, fire de păr subcutanate, foliculită, hiperpigmentare și necesită prea mult timp și energie în raport cu efectele pe care le oferă. Procedura de epilare definitivă cu laser, bazată pe tehnologia USP (Ultra Short Pulse), reprezintă în momentul actual ca mai sigură și eficientă metodă de îndepărtare a pilozității nedorite. Datorită preciziei cu care acționează, laserul nu afectează pielea din jur și este o procedură sigură, fără riscuri. Alunițele, tatuajele sau orice altă leziune pigmentară este protejată în timpul procedurii. Pe lângă rezultatele rapide și persistente, un alt avantaj al epilării cu laser constă în aspectul financiar, necesitând mai puține resurse financiare față de toate celelalte metode pe parcursul vieții. Factori precum zona vizată, tipul de piele și păr, tipul de laser utilizat pot influența numărul de ședințe necesare, însă majoritatea pacienților obțin rezultate satisfăcătoare (eliminarea a 90% din pilozitate) după 5-6 ședințe.
Care sunt avantajele epilării definitive cu laser față de alte aparate de epilare?
Atât epilarea cu laser, cât și cea cu IPL (Intense Pulsed Light) și SPL (Square Pulsed Light) folosesc același principiu în eliminarea pilozității, și anume transmiterea unor semnale luminoase. Totuși, tehnologiile folosite sunt diferite, diferență care se reflectă și în ce privește eficiența, riscurile și adresabilitatea. IPL și SPL emit într-un spectru de lungimi de undă care nu este specific pentru melanină; nu sunt indicate persoanelor cu tenul închis la culoare și prezintă riscul de ardere sau hiperpigmentare a pielii. Spre deosebire de acestea, laserul folosește o tehnologie de top în domeniu – Diodă 810nm Elysion PRO – care emite o singură lungime de undă ce targetează cu precizie bulbul pigmentat al firului de păr. Epilarea cu laser poate fi aplicată cu succes și fără riscuri pe oricare tip de piele și păr, precum și pe oricare dintre zonele corpului: membrele inferioare (coapse, gambe, fese), inghinal (parțial,total, interfesier), zona axilară, brațe, abdomen, umeri, lombar. Chiar și zonele cele mai sensibile, cum ar fi fața, gâtul, decolteul, pot fi epilate cu succes și fără durere. Persoanele sensibile nu trebuie să se îngrijoreze în ceea ce privește durerea. Sistemul performant de răcire crystal freeze din dotarea aparatului asigură anularea disconfortului sau, cel puțin minimizarea lui, în cazul în este vorba de piele și zonă hipersensibile.
Ce trebuie să faci după epilarea definitivă cu laser?
După procedura de epilare definitivă cu laser, tot ce trebuie să faci este să te bucuri de pielea mătăsoasă, să eviți băile și dușurile fierbinți, sauna și crema hidratantă aplicată pe suprafața epilată timp de 72 de ore după ședința de epilare definitivă și să nu te expui la soare3-4 zile . Este interzisă expunerea la razele UV 3-4 zile atât după procedură, cât și înainte – motiv pentru caretratamentul se poate face pe tot parcursul anului,. Pentru ca laserul să poată ținti melanina, este absolut necesar ca rădăcina firului de păr să fie prezentă. Tocmai de aceea, metodele de epilare prin smulgere, fie că este vorba de ceară, epilator sau pensetă, nu sunt permise cu 3-4 săptămâni înainte de a începe procedura de epilare și nici în timpul tratamentului. Singurele metode de epilare indicate sunt raderea și crema depilatoare – de la prima ședință și până la ultima, pe parcursul întregului tratament.
Dacă visezi la o metodă de îndepărtare a părului sigură și eficientă, cu rezultate pe termen lung, epilarea cu laser este soluția potrivită indiferent de culoarea pielii, grosimea firului de păr, zona vizată sau sensibilitatea la durere. Pentru că fiecare pacient este unic, în cadrul unei consultații anterioare procedurii propriu-zise, medicul poate identifica posibile afecțiuni care impactează rezultatul și crea un plan de tratament personalizat, raportat la criterii precum culoarea și grosimea firului de păr, culoarea pielii, istoric medical. Probabil cel mai important sfat în ceea ce privește epilarea definitivă cu laser este documentarea și alegerea unui cabinet specializat în efectuarea procedurii. Un medic dermatolog instruit este garanția rezultatelor dorite, estetice și obținute în condiții de siguranță.