Cât timp ai nevoie de un cărucior

0

Căruciorul este primul vehicul în care bebelușii se plimbă prin cartier, în parc, pe străzile din orașul lor natal. Pentru dezvoltarea lor adecvată, au nevoie de expunere zilnică la lumina naturală, de unde pot obține cantitățile necesare de vitamina D. Până la vârsta de 3 ani, acesta va fi principalul lor mod de a se plimba și a absorbi doza zilnică de lumină solară. Dar are multe alte aplicații despre care tinerii părinți încă nu au aflat.

 

Căruciorul asigură siguranța bebelușului nostru

În timpul unei plimbări, copiii noștri au nevoie de siguranță. Dacă sunt mai violenți, pot fugi de cărucior și își pot risca viața sau se pot rostogoli și cădea la pământ. Datorită centurilor de siguranță, căruciorul ne protejează de astfel de situații.

Dacă aveți nevoie să spălați vasele, de exemplu, vă puteți pune bebelușul în cărucior și lăsați-l să vă urmărească cum lucrați. În majoritatea cazurilor, chiar și copiii neliniștiți răspund bine la această abordare, deoarece se simt parte a vieții de zi cu zi a mamei lor și nu simt nevoia să plângă pentru atenție.

Cu toate acestea, în timp ce vă spălați, bebelușul se poate mișca și poate cădea cu fața în jos pe podea. Căruciorul vă va ajuta să preveniți acest lucru cu ajutorul centurilor de siguranță. În niciun caz nu ar trebui să lăsăm copilul în acest fel prea mult timp sau doar în cameră dacă este treaz.

În primele luni de viață, copilul are nevoie de protecție în multe feluri. Atunci când este expus la lumina directă a soarelui, pielea sa este atacată de spectrul dăunător al razelor ultraviolete (UV). Dacă aveți un bebeluș născut vara, alege un cărucior cu copertine încorporate. Dacă optați pentru un model care nu are astfel de siguranțe, puteți cumpăra o umbrelă de soare sau baldachin pe care să o atașați pe căruciorul bebelușului.

Mod convenabil de a vă deplasa și multe altele

Datorită căruciorului, copiii noștri pot face atât de multe lucruri. În el, ei pot trage un pui de somn după-amiaza fără a fi nevoie să plece acasă de la locul de joacă. Poate fi folosit și ca scaun de luat masa.

Când unui bebeluș îi cresc primii dinți, acest fapt este de obicei asociat cu nervozitate, plâns și dificultăți de adormire. O plimbare poate fi o modalitate foarte eficientă de a ne calma bebelușul. Mulți părinți își leagănă bebelușii împingând căruciorul înainte și înapoi atunci când se satură să-l alinte.

În unele cazuri, bunicii sau alte rude ale generației mai în vârstă se opun căruciorelor. Își fac griji că bebelușul va deveni leneș și nu va dori să meargă doar mult timp. Acesta nu este un motiv de îngrijorare. Dorința copilului de a se mișca vine în mod natural și dacă dezvoltarea sa merge normal în funcție de indicatorii relevanți, nu aveți de ce să vă faceți griji.

În majoritatea cazurilor, copiii înșiși încep să lupte pentru independența față de cărucior de la o vârstă foarte fragedă – uneori chiar înainte de a merge. Însă căruciorul este o remorcă convenabilă pentru toate bagajele pe care părinții trebuie să le poarte cu ei în timpul plimbărilor cu cel mic – haine de rezervă, scutece, suzete, jucării, mâncare și multe altele.

Alegeți un model practic pentru nevoile dumneavoastră

Atunci când cumpărăm un cărucior, trebuie să ținem cont de atât de mulți factori. Unele cărucioare sunt pentru o anumită grupă de vârstă, în timp ce altele sunt multifuncționale, iar bebelușul dvs. le va putea folosi de la naștere până la 2-3 ani. Altele sunt transformate în alte gadget-uri importante de care este posibil să aveți nevoie. De exemplu, combinația poate include un scaun auto sau o tricicletă cu pedale, pe care copilul nu le poate conduce decât după ce se învață.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.