Aparitia sezonului rece vine cu o serie de factori neplacuti cu care trebuie sa ne confruntam fie ca vrem sau nu. Trebuie sa alegem haine mai groase, care automat ne vor da senzatia de ingreunare. Mai ales, trebuie sa facem fata racelilor si gripelor de sezon care doar pe cei norocosi si cu un sistem imunitar puternic ii ocolesc.
Insa niciodata nu trebuie sa uitam ca avem la indemana cea mai puternica arma de care ne putem folosi: ceaiurile. Sunt accesibile, sunt usor de indragit, creeaza acel echilibru psihic, dar creeaza si o bariera puternica in fata racelilor si a gripelor.
Daca vrei mai multe informatii despre alte remedii naturiste, viziteaza blogul Viata Verde.
Cum facem fata racelii din sezonul rece si ce ceaiuri ne ajuta sa o prevenim?
Ar fi de preferat ca ceaiurile sa nu lipseasca in nicio zi din saptamana. Ideal ar fi sa bem 1-2 cani de ceai pe zi, insa, in cazul in care nu suntem prea fani acestui obicei, putem sa facem un efort si sa bem macar de 3 ori pe saptamana.
Ceaiurile din plante au o putere foarte mare in prevenirea racelilor si, daca este prea tarziu, in grabirea procesului de vindecare. Daca simti dureri in gat care devin din ce in ce mai insuportabile, ceaiul va reusi sa te calmeze.
Daca tusesti, tot asa, ceaiul are aceasta functie calmanta la nivelul gatului care va scadea din intensitatea tusei. Consumat regulat, va duce in cele din urma si la vindecare. Daca iti simti nasul infundat, poti apela si de aceasta data la ceai, care iti va regla respiratia.
- Ceaiurile la care trebuie sa apelam imediat in momentul in care ne simtim raciti sau daca vrem sa prevenim aparitia unei raceli sunt:
- Ceaiul de ghimbir. Acest ceai este cel mai bun cand vine vorba de o tuse mai puternica (chiar si in cazul bronsitei). Consumat regulat, poti ajunge sa nu mai ai probleme cu tusea si sa te vindeci. Trebuie sa fie consumat cald spre fierbinte pentru a simti o imbunatatire de durata pana la urmatorul ceai.
- Ceaiul de busuioc este cel la care trebuie sa apelam fara sa stam pe ganduri in cazul in care ne confruntam cu febra. Este antiinflamator si ajuta la scaderea febrei. De asemenea, daca te confrunti cu dureri in gat, acest ceai te poate ajuta sa le ameliorezi.
- Ceaiul de tei este un alt aliat de nadejde in lupta cu febra si este ideal de consumat si cand ne confruntam cu dureri in gat.
- Ceaiul de cimbru. Stiai cat de benefic este ceaiul de cimbru pentru sanatatea noastra, mai ales in cazul in care avem astm sau bronsita? Este chiar recomandat persoanelor care sufera de aceste afectiuni. In cazul in care alegi sa il consumi constant si sa iti faci un obicei din acest lucru, te vei vindeca.
In concluzie, avem atat de mult optiuni de ceaiuri la care putem apela in cazul in care dorim sa prevenim o raceala sau sa ne vindecam.