Un cos de fum dublu izolat reprezinta o investitie serioasa

0

Conducta de fum este o conducta din metal folosita pentru a conecta orice aparat la cosul de fum dintr-un cos. Conducta de fum cu perete dublu este o conducta de evacuare a sobei care este izolata si permite utilizatorului sa-si scoata sobele in siguranta prin tavane, pereti sau exterior. Principalele caracteristici care fac conducta de fum cu perete dublu peste partea de sus sunt. ​​

Sunt disponibile intr-o varietate de lungimi si dimensiuni diferite pentru a satisface fiecare cerinta a clientului.

Prin utilizarea unui sistem de evacuare a gazelor arse cu perete dublu, nu mai este necesar sa se monteze un cos de fum existent in sistemul de evacuare a fumului si soba poate fi instalata cu usurinta aproape oriunde doriti. O conducta de fum cu pereti dubli este de obicei un sistem de tevi din otel inoxidabil cu doua straturi, avand aproximativ 25 mm de izolatie strans intre ele.

Deoarece cosul de fum dublu izolat nu mai este necesar atunci cand se foloseste o conducta de fum cu perete dublu, cosurile de fum pot fi instalate, intretinute si manevrate cu usurinta printr-un perete sau tavan. Daca zona nu are un cos de fum existent, atunci acest tip de conducta de fum este eminent pentru aparatele care folosesc ulei, lemn sau orice alt combustibil solid.

Toate aparatele care au un sistem de conducte de fum cu perete dublu sunt plasate la varf, care este punctul cel mai de sus al acoperisului. Daca nu se procedeaza astfel, ar putea exista un curent de aer in pareta de jos, ceea ce duce la impingerea fumului inapoi in soba si in interiorul incaperii, provocand un disconfort grav utilizatorului.

Avantajul unei tevi cu perete dublu este ca va dura mai mult si tirajul tau se va imbunatati. Este intotdeauna recomandat sa utilizati teava cu perete dublu intr-o casa mobila. Motivul pentru care trebuie sa utilizati teava cu perete dublu pentru un spatiu liber de 18″ sau mai mic este ca este izolata cu aer. Partea exterioara a tevii cu perete dublu nu radiaza caldura asa cum o face cu un singur perete.

Izolarea aerului permite, de asemenea, sobei cu lemne sa functioneze mai bine. Performanta sobei dumneavoastra creste, deoarece cosul de fum va avea o temperatura mai ridicata si constanta cu pereti dubli si cu perete simplu. In timp ce peretele dublu costa mai mult decat peretele unic, ai putea economisi mai mult atunci cand iei in considerare performanta sporita a sobei.

Dezavantajul conductei cu perete dublu este ca este mai scumpa, dar are si o calitate superioara si va dura mai mult decat cu un singur perete. Cu un perete interior din otel inoxidabil de 0,016 inchi si un perete exterior galvanizat de 0,018 inchi, peretele dublu este de calitate superioara fata de un perete. Conducta cu perete dublu produce, de asemenea, mai putin creozot.

Desigur, indiferent de cat de bun este cosul de fum, acesta va trebui curatat cel putin odata la inceput de sezon si la sfarsit de sezon, astfel se asigura o buna functionare pe termen cat mai lung.

Monoxidul de carbon este un gaz invizibil si inodor, dar poate fi mortal la niveluri ridicate. Cand exista o acumulare de produse secundare de fum, crengute, cuiburi de animale si chiar si animalele in sine in cosul de fum, acesta compromite fluxul de aer al cosului de fum. Fara un flux eficient de aer, monoxidul de carbon poate fi impins inapoi in casa, mai degraba decat sa iasa prin cos.

Un cos de fum curat va ajuta, de asemenea, lemnul din semineu sa arda mai bine si mai eficient. Daca nu ati mai curatat cosul de fum de cava timp, este posibil sa fie infundat si o cantitate insuficienta de oxigen ajunge la lemnul care arde. Acest lucru scade caldura arsului si creste facturile la incalzire.

Cand ati solicitat deja profesionistii sa va curate cosul de fum, va fi mult mai usor pentru un curator de cos sa faca inspectiile necesare. Serviciul de intretinere cosuri va curata depunerile mari de funingine si de creozot care pot pune probleme. Aceste acumulari pot ascunde raftul de fum si clapeta, facand dificila identificarea problemelor in stadiile incipiente.

Un foc de lemne creeaza creozot, o substanta care este lipicioasa, concentrata si foarte inflamabila. Doar o cantitate mica de creozot poate aprinde un foc de cos. Fiecare mic incendiu duce la deteriorarea progresiva a interiorului cosului de fum, ceea ce poate insemna reparatii costisitoare ale cosului de fum. Desigur, un incendiu de cos mare poate insemna un dezastru pentru intreaga casa. Chiar daca treceti de la arderea lemnului la folosirea bustenilor de gaz, asigurati-va ca programati o curatare a cosului de fum pentru a elimina periculoasa creozot.

Asa cum monoxidul de carbon poate reveni intr-un cos murdar si poate intra in casa, la fel poate si fumul. Desi vei putea vedea si mirosi fumul, nu il face mai putin periculos pentru casa sau familia ta. Inhalarea fumului nu este nici placuta, nici sigura, mai ales pentru copii. Fumul si cenusa care intra pot, de asemenea, deteriora mobilierul, covoarele si imbracamintea. Un avantaj bonus al instalarii unui capac de cos este ca va protejeaza acoperisul impotriva incendiului.

Site-ul maxstil-cosuridefum.ro ofera informatii complete celor care doresc sa cumpere produse direct de pe site-ul lor. De asemenea, calitatea produselor maxstil-cosuridefum.ro este superioara si ofera rezistenta sporita in timp!

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.