Tratamentul parodontozei, rezoluția ta pe 2023, pentru un an plin de sănătate!

0

Știai că peste 80% din populația României este afectată de o formă sau alta a bolii parodontale? Una din cauzele apariției atât de frecvente a acestei boli este determinată de lipsa unei educații corecte în ceea ce privește sănătatea orală. Ignoranța, igiena precară și nerespectarea efectuării controalelor medicale anuale converg spre consecințe dezastruoase, care duc în timp la pierderea dinților. Dacă nu se iau măsuri corespunzătoare încă de la instalarea bolii, prin aplicarea unui tratament pentru parodontoză corect, șansele de păstrare a dinților naturali se reduc semnificativ, în special după vârsta de 50 de ani.

Parodontoza este una dintre afecțiunile care nu iartă deloc lipsa de interes și ignoranța pacienților față de rutina orală recomandată de medici. Dacă ai constatat apariția unor semnale specifice acestei boli, prezintă-te urgent la cabinetul stomatologic, pentru a împiedica agravarea situației. Primele semne care îți indică pericolul declanșării acesteia sunt sângerările gingivale la periaj sau masticație și schimbarea culorii gingiilor de la roz spre roșu închis sau roșu-violaceu. Odată ce ai sesizat aceste modificări, programează-te la o consultație, pentru a beneficia de un tratament parodontoza în timp util.

Rată de succes maximă, chiar și în stadiile avansate ale bolii

Vrei ca anul 2023 să te găsească în cea mai bună formă? Vrei să ai siguranța unei sănătăți dentare impecabile și să fii protejat în fața agresiunilor care destabilizează starea optimă a dinților? În 2023, respectă cu strictețe cele două controale medicale recomandate de specialiști și asigură-te că rezolvi la timp orice problemă ar apărea. Fă dintr-un tratament parodontoză rezoluția ta pe anul viitor și vei avea parte de o sănătate excepțională, lipsită de riscuri!

Tratamentul nu este dureros! Așadar, dacă frica de durere te oprește să intri în cabinetul stomatologic, este bine să știi că intervențiile necesare nu îți vor provoca acest stres. Indiferent de faza bolii, nu vei simți nicio durere în timpul procedurilor medicale. Chiar și într-un stadiu avansat, nu vei sesiza niciun disconfort, tratamentele fiind aplicate sub anestezie locală.

Mai mult decât atât, rata de succes de 99.99% a acestor intervenții sunt dovada clară că, în prezent, majoritatea bolilor parodontale pot fi tratate. Până și cele mai evoluate stadii, când dintii au început deja să se miște, pot fi rezolvate. Medicamentele de ultimă generație folosite în cadrul unui tratament pentru parodontoză au efecte miraculoase, ajutând la regenerarea țesuturilor pierdute și la stabilizarea dinților.

tratament parodontoza

Stabilirea diagnosticului, un pas esențial pentru pacient

Desigur, depistarea parodontozei într-un stadiu incipient reduce cu mult timpul de tratament și complexitatea intervențiilor necesare. În această etapă, procedurile constau doar în ședințe de igienizare profesională și în informarea cu privire la modalitățile de efectuare a unei igienizări corecte acasă, prin intermediul dușului bucal, aței dentare sau periilor interdentare, folosind o pastă de dinți care să ajute la vindecarea gingiei.

Nu mai este un secret că boala parodontală este “inamicul” numarul 1 al dinților. Netratată, duce la pierderea dinților, la afectarea osului de susținere, la inflamații, halenă și sângerări gingivale frecvente. În funcție de fiecare stadiu al bolii, prin aplicarea unui tratament pentru parodontoză corespunzător se va proceda la înlăturarea plăcii bacteriene sau a tartrului, la îndepărtarea țesutului osos perimat de sub gingie și la administrarea de substante de tip antibiotic, eliminând astfel riscul de cădere a dinților. Programează o consultație de specialitate și ține departe de tine acest “inamic” al danturii!

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.