Taste the wine Lambrusco

0

Miercuri, 26 mai, aveti doua motive sa mergeti la restaurantul Finelli’s.

Deloc de neglijat este bufetul special pregatit de bucatarii restaurantului, pentru aceasta ocazie, cu ingrediente italiene preferate si laudate de gurmanzii autentici ai specificului culinar italian, insa, cel mai important motiv este Degustarea de vin pregatita la restaurantul Finelli’s.

Daca va ganditi ca acest lucru nu mai reprezinta o raritate, in restaurantele bucurestene, aflati ca nu este vorba despre orice vin, ci despre renumitul (printre italieni) Gualtiere Lambrusco.

 

 

Istoria vinului merge este insemnata de poetii si scriitorii din epoca clasica (Virgil, Cato si Varro), care, in operele lor, se refera la un "specia Vitis labrusca", adica un soi salbatic de vita de vie care a produs fructe cu un gust amarui, si se gasea in jurul marginilor de domenii.
Lambrusco, un vin rosu, care poate fi mai mult sau mai putin spumant, se distinge printr-o culoare rubinie stralucitoare, si poate fi servit  la 12 – 14 grade C, in scopul de a lua profita din plin de parfumul sau distinctiv si de bughetul rar.

Vinul Lambrusco a fost creat in Modena si de acolo s-a raspandit in restul Italiei si al lumii.

Data/Ora: 26 mai, 18.00

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.