Haveli – picanterie de 5 stele

0

Daca e sa fie aroma e clar ca trebuie sa fie indian. Bucataria de pe malurile Gangelui e de-o complexitate si diversitate egalata doar de cea chinezeasca, dar la taria aromelor si la combinatia exotic bizara uneori, nu cred ca o poate intrece nimic pe lumea asta.
Si Haveli s-a nascut de pe-acolo, cu doi bucatari indieni si unul pakistanez plus un patron din Kashmir. Pentru ei Bucurestiul inseamna racordarea la gusturile europene, pentru ca nu toate mancarurile indiene pot fi suportate de catre locuitorii spatiului danubiano-pontic. Dar si cele care pot fi suportate te-agatza cu limba-n paradis, si nu mai scapi lesne de obsesia lor. Haveli are decoruri frumoase, are si terasa, si daca esti puturos vin si-ti aduc mancarea acasa. Dar nu se compara o mancare la caserola cu cea direct scoasa din tandoor (cuptoarele indiene din lut), sau cu cea trasa la tigaie cu un minut in urma.
Grija la stele, cereti doua, maximum trei, fiindca maximum de picant inseamna cinci stele. Si la cinci stele incepi sa te miri cum de nu se topeste furculitza in sosurile alea care dau foc la orice le iese in cale. Cardamom, ghimbir, piper de diverse tipuri si culori, branza facuta "in casa", inghetzata de mango tot "de casa", carnurile marinate in sosuri aromate de-ti pica papilele-ntre masele? Haveli e o experienta, indiferent daca te stii cu bucataria indiana sau nu, si indiferent daca te placi cu orientul sau nu. Pentru ca in cateva mii de ani de istorie, arta lor culinara a evoluat si a ajuns sa atinga rafinamente pe care noi, la mamaliga si mujdeiul nostru marca "batranei europe", n-am prea avut cum sa avem acces.

Locatie: CreamSideratii

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.