Cum alegi o masina de tuns iarba: 5 criterii de selectie

0

Cand stai la casa, iti doresti ca in curte sa ai un spatiu de petrecere a timpului liber, care sa iti bucure si ochii. Gazonul este ideal pentru orice iubitor de natura care nu vrea sa piarda vremea cu gradinaritul. Iarba este verde, moale si miroase incredibil cand o tunzi. Daca vrei sa plantezi gazon in curtea ta, ai nevoie de unelte potrivite, seminte de calitate si o masina de tuns iarba eficienta. Ingrijirea gazonului este utila si pentru tine, nu doar pentru iarba. Tunsul cu o masina buna este placut, astfel ca te ajuta sa te relaxezi. Pentru ca gazonul sa arate perfect si tunsul sa fie o experienta placuta, trebuie sa stii cum sa alegi masina de tuns potrivita. Descopera in continuare care sunt cele 5 criterii de care trebuie sa tii cont.

  1. Pretul

Pretul unei masini de tuns iarba difera in functie de functiile pe care le are si de eficienta. Nu te lasa pacalit de design si stralucire, ci verifica mai intai ce poate face. Daca vanzatorul iti permite, fa-i proba inainte de a o achizitiona. Chiar daca gasesti si masini de tuns ieftine, manuale sau cu motor mic, iti recomandam una de calitate, care costa mai mult. Aplicarea pentru un credit IFN te ajuta sa faci rost de banii necesari unei astfel de investitii.

  1. Suprafata gazonului

Fiecare persoana are o curte diferita, astfel ca este firesc ca suprafata gazonului sa difere. In alegerea masinii de tuns potrivite nu trebuie sa stii exact care este suprafata gazonului tau, dar trebuie sa ai macar o idee. Daca iti cumperi o masina care se conecteaza la priza, trebuie sa fii sigur ca are un cablu de alimentare destul de lung, altfel risti sa ramai cu o parte din gazon netunsa. In cazul in care suprafata de lucru este mare si cablul unei masini electrice nu este suficient, este mai bine sa te orientezi spre o masina pe benzina.

  1. Tipul de masina de tuns iarba

Exista mai multe tipuri de masini de tuns iarba. Cele mai simple sunt cele manuale, formate dintr-un cilindru cu lame care, prin impingere, taie firele de iarba. Acestea sunt potrivite pentru suprafetele reduse. Daca ai un gazon mai intins, sunt de preferat masinile de tuns cu motor electric sau pe benzina. Acestea se deplaseaza prin impingere, dar taierea se realizeaza cu ajutorul unui motor care actioneaza lamele.

Masinile de tuns iarba cu volan, cunoscute si ca tractorase de tuns iarba, sunt cele mai distractive. Pe suprafete mari se dovedesc cele mai eficiente. Pe piata au aparut si roboti de tuns gazonul, care functioneaza autonom, pe baza unor senzori. Se aseamna, ca principiu, cu robotii aspirator. Practic, traverseaza gazonul si taie vegetatia la un nivel egal.

  1. Tipul de alimentare

O masina de tuns iarba pe benzina este eficienta si puternica, dar si mai galagioasa. Daca nu vrei sa-ti deranjezi vecinii, alege o masina electrica. Aceasta este si ecologica, pentru ca nu emite noxe in aer. Totusi, daca ai un gazon intins si vrei eficienta, masina pe benzina este cea mai indicata.

  1. Usurinta in intretinere si garantie

O masina de tuns poate intampina probleme de functionare, de aceea trebuie sa aiba garantie extinsa, atat temporal, cat si in ce priveste defectiunile acoperite. De asemenea, trebuie sa fie usor de intretinut. O masina care necesita multe proceduri de intretinere ca sa functioneze optim se poate transforma intr-o bataie de cap. Ideal este ca masina de tuns iarba sa solicite cat mai putine interventii din partea ta. Astfel tunsul ierbii va fi mereu o placere.

Alegerea masinii de tuns iarba nu este dificila. Tine cont de cele 5 criterii importante pe care ti le-am prezentat mai sus pentru a face alegerea corecta.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.