6 metode de a petrece mai mult timp cu familia

0

În graba zilnică în care trăim, rezolvarea task-urilor de la serviciu, întâlnirile sau treburile casnice și sunt elemente ce compun cea mai mare parte din timp. Adesea, singurul lucru pe care ți-l dorești la finalul unei zile pline și obositoare este somnul. Totuși, activitățile pe care le faci în familie și orele petrecute împreună cu cei dragi te vor ajuta să te încarci din nou cu energie. Totul ține de prioritizarea lucrurilor importante.

Cum faci să petreci mai mult timp cu familia? Iată 5 metode pe care sa le aplici dacă ești o persoană extrem de ocupată:

O agendă pentru organizarea timpului

Dezorganizarea este principala problemă a celor care nu reușesc să-și prioritizeze timpul și activitățile. Dacă amâni sarcinile sau încerci să faci mai multe lucruri în același timp, vei constata că la final că lipsa unui program bine stabilit este problemă. Folosește o agendă, fie ea fizică sau virtuală, în care să-ți organizezi orele și sarcinile dintr-o zi. Avându-le în fața ochilor, vei putea să le prioritizezi și să-ți dai seama exact cu ce trebuie să începi sau ce mai suportă amânare. Include în ea și timpul pe care dorești să-l petreci cu familia ta. Având un plan, vei reuși mai ușor să îl respecți și să te organizezi.

Ajutoare la treburile casnice

După job, o mare parte din timp este destinată realizării treburilor casnice. Pentru a avea la dispoziție mai multe ore pe care să le petreci cu familia e esențial să elimini ceea ce îți consumă inutil timp. Pentru că trăim în era tehnologiei, electronicele și electrocasnicele pot fi un real ajutor, astfel încât să nu mai fie nevoie să petreci ore în șir dând cu aspiratorul sau spălând vase. Include în bucătăria ta o mașină de spălat vase încorporabilă, pentru a scăpa de problema vaselor murdare care apar mereu în chiuvetă. De asemenea, un aspirator robot ar putea face treaba în locul tău, îndepărtând praful și mizeria de pe podea, în toată casa. În acest mod, vei economisi timp și te vei bucura mai mult de cei dragi.

Activități împreună în fiecare weekend

O altă metodă de a petrece mai mult timp cu familie este să plănuiți din timp activități în fiecare weekend. În general, zilele libere sunt cele de sâmbătă și duminică, astfel că încă de la începutul săptămânii puteți pune la cale un plan. Mergeți la film, la teatru, ieșiți la restaurant sau la o cafenea, iar dacă aveți copii ieșiți în parc sau alegeți împreună diverse activități recreative, precum o vizită la un muzeu sau la grădina zoologică.

Creați un ritual care să fie pe placul vostru

Adorați înghețata sau plimbările cu bicicleta? Faceți un ritual din activitățile voastre preferate, fie că este vorba de ieșit din casă sau pur și simplu de stat pe canapea și vizionat un film împreună. Ritualurile sunt cele mai bune metode de a petrece timp în familie, asta pentru că după câteva repetări va deveni un reflex peste care nu vei mai trece.

Împărtășiți pasiunile

Pasiunile nu sunt toate comune, fiecăruia îi place altceva, însă periodic e bine să fie împărtășite. Dacă îți place să mergi la teatru, fă-le cadou celor dragi bilete și mergeți împreună. Același lucru este valabil și pentru o competiție sportivă sau un concert în aer liber.

Organizați periodic o cină cu familia extinsă

Familia extinsă, care cuprinde părinți, frați, surori, unchi sau mătuși, va fi mai greu de reunit, însă nu imposibil. Organizați periodic o cină sau un prânz la care să fie prezenți toți. În general, astfel de activități au loc în anumite perioade ale anului, de Crăciun sau de Paște, însă pot fi făcute mai des, dacă timpul vă permite.

Timpul petrecut cu familie înseamnă energie și o stare excelentă pentru a duce la bun sfârșit toate celelalte sarcini din timpul unei zile. Nu-i neglija pe cei dragi, ci pune-i întotdeauna pe primul loc în fiecare zi!

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.