Pregătirea locuinței pentru oaspeți în 5 pași simpli și rapizi

0

Dacă te-ai mutat de curând în casă nouă sau se apropie o aniversare importantă, cel mai probabil te așteaptă și câteva zile de vizite din partea prietenilor și a familiei. Nu doar atât, dar nu știi niciodată când se va ivi ocazia de a găzdui musafiri peste noapte. De aceea, este esențial să știi exact cum să îți pregătești locuința.

Citește mai jos 5 pași simpli și rapizi pe care îi poți urma, astfel încât casa ta să arate impecabil, iar tu să fii o gazdă relaxată!

  1. Achiziționează așternuturi de rezervă

Primul lucru pe care este esențial să îl bifezi înainte de a primi oaspeți în vizită este acela de a avea un set suplimentar de lenjerie, special pentru ei. Este important să fie mereu în stare excelentă, și, de asemenea, de foarte bună calitate. Împrospătează așternuturile cu doar câteva zile înainte de a primi vizita celor dragi, astfel încât să te asiguri că acestea au un miros proaspăt.

Bineînțeles, nu uita să îți procuri din timp și una dintre pilotele Mezoni. Sunt călduroase, extrem de ușoare și potrivite inclusiv pentru toate anotimpurile.

  1. Cumpără prosoape pentru invitați

Fă-i pe toți cei care îți calcă pragul să se simtă bineveniți! Asigură-le confortul necesar atunci când vine vorba de dușul dinainte de culcare. Un prosop de baie pufos, care miroase îmbietor a balsam de rufe, este doar un mic detaliu ce îi va face pe oaspeții tăi să se simtă întocmai ca la ei acasă.

Reprezintă o investiție mică pentru tine, dar un mod foarte practic de a-ți face locuința mai primitoare.

  1. Asigură-te că ai vesela potrivită

Este adevărat, trăim vremuri moderne, în care nu se mai poartă acele servicii de ceramică, cu boluri de supă. Totuși, este important ca atunci când așezi masa pentru musafirii tăi, să ai pregătit un set de farfurii și tacâmuri potrivite ocaziei.

Mai exact, acestea trebuie să formeze un tot armonios, chiar și atunci când primești în vizită prieteni și nu organizezi o cină pretențioasă. Nu îi poți servi pe unii dintr-un tip de farfurii, iar pe ceilalți din alte modele pe care le ai prin dulapul din bucătărie.

Investește într-un serviciu de vase de calitate! Știi cum e: impresia bună o faci mai ales prin intermediul detaliilor.

  1. Adaptează spațiul la nevoi

Mai exact, aranjează obiectele sau piesele de mobilier din încăpere în funcție de activitățile pe care urmează să le desfășurați.

De exemplu, dacă organizezi un ospăț în familie, cu invitați numeroși, asigură-te că eliberezi spațiul din living, astfel încât să poți așeza masa, iar oaspeții să aibă suficient loc.

În cazul în care un cuplu de prieteni vor rămâne la voi peste noapte, pregătește-le din timp camera sau zona în care vor dormi. Scoate orice ar putea aglomera inutil respectivul spațiu, astfel încât șederea lor, chiar dacă de scurtă durată, să fie cât mai plăcută.

  1. Pregătește mici atenții culinare pentru fiecare

O mâncare bună, preparată cu atenție, este unul dintre cele mai simple moduri de a le arăta celor dragi cât de mult îi prețuiești. Cel mai probabil însă, nu ai întotdeauna la dispoziție timpul necesar pentru a pregăti aperitive sofisticate. Mai mult decât atât, poate nici nu ai abilități de chef bucătar. În schimb, poți să îți cucerești audiența dacă ai pentru fiecare câte ceva din ce știi că le place.

Prietena ta cea mai bună apreciază un ceai select? Asigură-te că îi poți pune la dispoziție o cutie cu cel mai îmbietor amestec de plante. Socrul tău este mare fan vinuri de colecție? O sticlă dintr-un soi premiat îi va face cu siguranță o deosebită plăcere.

Dacă nu ai foarte multă experiență în organizarea de evenimente chiar la tine acasă sau poate te gândești cu emoție că în scurt timp urmează să găzduiești câteva persoane în apartamentul tău, tot ce trebuie să faci este să pui în aplicare ideile de mai sus.

Sunt simplu și rapid de implementat și nu ai nevoie decât de puțină organizare, conexiune la internet pentru a comanda produsele pe care nu le deții deja și… în rest, de voie bună! Cât de greu poate fi atunci când știi exact ce ai de făcut?

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.