Clasic e fantastic. Cum sa Intelegem muzica. Stagiunea cu numarul sapte

0

Filarmonica „George Enescu” si Asociatia „Clasic e fantastic” anunta cea de a saptea stagiune de concerte educative Clasic e fantastic. Cum sa intelegem muzica. 

 
 
incepind cu 16 octombrie 2016 si pina in 11 iunie 2017, pe scena Salii mari a Ateneului Romin, micilor melomani in devenire li se vor oferi noua titluri de concerte-spectacol. Traditia a impus deja ca deschiderea stagiunii sa fie facuta de Orchestra inginerilor „Petru Ghenghea” dirijata de Andrei Iliescu iar inchiderea stagiunii sa fie marcata de un spectacol muzical dedicate celor mai mici dintre cei mici, acum Copilaria lui George Enescu. 
 
 
Doua vor fi concertele oferite de Orchestra Liceului de arta „Dinu Lipatti” din Bucuresti condusa de dirijorii Nicolae Racu si Stefan Andrei Racu asa cum doua vor fi si concertele-spectacol dedicate teatrului muzical: opera Motanul incaltat de Cornel Trailescu si musicalul Frumoasa mea doamna (My Fair Lady) de Frederik Loewe ce vor fi realizate in colaborare cu Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti. 
 
 
O noua Lectie de jazz sustinuta de Irina Sirbu si colegii ei de trupa ca si reluarea unui concert-spectacol prezentat in urma cu citeva stagiunii dar care s-a bucurat de un enorm succes si care merita sa fie cunoscut si de noile generatii: Povestea soldatului de Igor Strawinsky in interpretarea instrumentistilor din Trio MOZAIC – Oana Spinu/Visenescu – vioara, Emil Visenescu / clarinet, Diana Spanu-Danila/pian si a actorilor Anca Sigartau, Mihai Bisericanu si Sandu Mihai Gruia. Nu uitam sa multumim Centrului National de arta Tinerimea Romina care ofera proiectului doua concerte-lectie sustinute de corul Preludiu dirijat de Voicu Enachescu.
 
Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.