Stagiunea de marti seara 2016-2017

0
Proiectul Stagiunea de marti seara – dedicat, in principal tinerilor interpreti romani in curs de afirmare, multi studenti la prestigioase institutii din strainatate, majoritatea laureati ai unor serioase concursuri internationale – a ajuns la cel de al optulea sezon. Serile de marti au reusit sa se impuna, readucand repertoriul cameral in atentia publicului si datorita prospetimii interpretarilor. Stagiunea 2016-2017 a fost conceputa dupa aceleasi linii directoare, punand poate, mai mult ca in anii trecuti, accentul si pe muzica vocala.
 
 
Deosebit de interesante, cu siguranta, vor fi recitalurile pregatite de tenorul Vlad Alexandru Robu, acompaniat la pian de Bogdan Marian Nicola – ambii muzicieni s-au format in Danemarca, cu un program dedicat lui Francesco Paolo Tosti la implinirea a100 de ani de la moartea compozitorului ca si cel in care doi muzicieni clujeni, soprana Iulia Merca si pianistul Lucian Gheju isi propun sa ofere o versiune proprie a ciclului de lieduri Schwanengesang D 957 de Franz Schubert. Tot in seria recitaluri vocale se inscriu si programele alese de sopranele Madalina Gabriela Bourceanu (la pian: Alexandra Fits) si Irina Ionescu (la pian Abel Corban).
 
 
Vor reveni pe scena Salii mici a Ateneului Roman, in Stagiunea de marti seara, pianistii Christian Sandrin (Londra), Daniel Dascalu (Viena), Ioan Dragos Dimitriu (Viena) si Daria Tudor (Berlin), violonistii, Georgeta Iordache (Germania), Aron Cavassi (Londra) si Malina Ciobanu, cvartetul Virtuoso. Cu inca doua seri de recital Petre Rosenberg (Germania) si Botond Szoks vor incheia Integrala Sonatelor pentru pian si vioara de Beethoven inceputa in iunie trecut.
 
 
Vor aparea in aceasta stagiunea camerala 2016-2017 si nume noi, printre acestea pianistii Laura Chihaia (Basel), Vato Jordania pian (Georgia/Viena) si Dimitri Malignan (Franta), violonistul Stefan Aprodu si violoncelista Izabela Ghercu. Muzicienii Aurelia Visovan si Can Çakmur (Turcia), amandoi studenti la Viena, propun o seara tematica intitulata "Lettres dansantes – ETA Hoffmann: critic, compozitor si scriitor" si tot pentru prima oara pe scena Salii mici a Ateneului Roman va concerta un trio alcatuit din pianista Angela Draghicescu (SUA), fagotistul Cristian Buciumas si oboistul Kostas Tiliakos SUA).
 
 
Stagiunea de marti seara 2016-2017 cuprinde peste 30 de recitaluri de muzica de camera programate intre 11 octombrie 2016 si 13 iunie 2017. Partener stabil, Radio Romania Muzical le va inregistra pe toate si le va difuza ulterior.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.