CAMERA LUCIDA – O privire asupra Marelui Razboi prin bijuteria contemporana

0

Muzeul National de Istorie a Rominiei (MNIR) va gazdui, in perioada 13-30 septembrie, 2017, expozitia temporara „Camera Lucida” – O privire asupra Marelui Razboi prin bijuteria contemporana, semnata de Assamblage – Asociatia Nationala a Autorilor si Designerilor de Bijuterie Contemporana si co-finantata de Administratia Fondului Cultural National.

 

„Camera Lucida” este un nou proiect lansat de Assamblage – Asociatia Nationala a Autorilor si Designerilor de Bijuterie Contemporana, in perioada 2017 – 2018, dedicat comemorarii a 100 ani de la incheierea Primului Razboi Mondial, precum si Centenarului Desavirsirii Unitatii Nationale. „CAMERA LUCIDA” vine in continuarea a doua proiecte de anvergura desfasurate de Assamblage in perioada 2015 – 2016 si anume „O calatorie prin istoria si viitorul bijuteriei”si „FOUND.LOST.FOUND”. Expozitia este, de asemenea, in strinsa legatura cu expozitia temporara „Romania in Marele Razboi,” dedicata comemorarii centenarului intrarii in razboi a Regatului Rominiei, dar si a situatiei din Transilvania, Bucovina si Basarabia.

 

Expozitia „Camera Lucida” prezinta doua instalatii interactive de bijuterie contemporana si include o selectie curatoriala a expozitiei „Room 40 – Descifrarea designului contemporan”, prezentata pentru prima data in cadrul expozitiei centrale Romanian Design Week 2017. Proiectul aduce laolalta peste 30 designeri romini si internationali, din SUA, Costa Rica, Coreea de Sud, Franta, Spania, Mexic, Finlanda, Italia etc, selectati in urma unui concurs international de proiecte.

 

Vernisajul va avea loc miercuri, 13 septembrie, 2017, ora 16:00, la sediul MNIR din Calea Victoriei nr. 12, Bucuresti. Intrarea este libera, pe baza de confirmare prealabila.

 

Detalii suplimentare si confirmari: contact@assamblage.org

 

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.