5 sfaturi de urmat inainte sa vinzi un imobil

0

Expertii de la agentii imobiliare de top au realizat anul acesta o serie de sondaje de opinie in urma carora s-a ajuns la concluzia ca femeile care se ocupa de tranzactii imobiliare sunt mai bune la negocieri decat majoritatea barbatilor. A vinde o casa este o provocare stresanta, cu atat mai mult pentru o femeie care este pusa in situatia de a se ocupa singura de toti pasi necesari chiar inainte de a lista proprietatea la sectiunea imobile de vanzare. Cu toate acestea, trebuie retinut faptul ca femeile pornesc cu un atu in acest domeniu, un atu de care se pot folosi pentru a obtine pretul dorit si a vinde cat mai repede.

1. Motivele pentru vanzare. Inainte de a vinde, proprietara trebuie sa isi analizeze serios motivul pentru care doreste sa faca acest pas. Trebuie pus in balanta faptul ca vanzarea unei case este un proces extrem de complicat, lung si adesea coplesitor iar apoi, trebuie luata o decizie in privinta motivatiei. Daca motivatia de a vinde este indeajuns de puternica, atunci procesul trebuie demarat cat de repede cu putinta, inainte de a aparea indoieli sau a se pierde din entuziasm.

2. Prospectarea pietei. Multe femei decid sa isi vanda casa din doua motive, fie isi incep o familie noua si au nevoie de o locuinta mai incapatoare, fie dimpotriva, au incheiat o casnicie si doresc sa se mute pentru a lua totul de la inceput. Indiferent de motiv, vanzarea locuintei este de obicei urmata de eforturi de cumparare a unei locuinte noi. Inainte de a incepe procesul trebuie prospectata piata urmarind site-urile precum gimo.ro cu imobile de vanzare in zonele dorite si facuta o comparatie intre pretul care s-ar putea obtine pe locuinta ce urmeaza a fi pusa in vanzare si bugetul necesar pentru achizitionarea noii locuinte.

3. Discutia cu agentii imobiliare. Discutia cu agentiile imobiliare trebuie inceputa inainte ca locuinta sa fie listata. Discutia nu trebuie sa se limiteze la un singur agent, se recomanda ca viitoarea vanzatoare sa discute cu cat mai multe agentii din zona si sa obtina cat mai multe posibile evaluari inainte de a decide cu cine sa lucreze. Pentru ca femeile sunt experte in negocieri nu este o idee proasta nici sa se incerce negocierea comisionului inainte de a a alege o agentie anume.

4. Reparatii necesare. Pentru o femeie singura, acest pas este unul destul de dificil pentru ca de multe ori necesita atentia unui specialist. Efectuarea reparatilor inainte de vanzare este un subiect sensibil unde de cele mai multe ori proprietara este sfatuita sa apeleze la experienta unei agentii imobiliare pentru ca nu intotdeauna pretul reparatilor va fi amortizat la vanzare. Exista reparatii care merita si chiar trebuie efectuate si reparatii sau imbunatatiri care sunt cel mai bine lasate pe mana viitorilor cumparatori. Inainte de a incheia orice contract pentru reparatii sau imbunatatiri trebuie stabilit cu cat ar ridica acestea valoarea proprietatii prin comparatie cu costurile de executie.

5. Pregatirea locuintei pentru vizionare. Pasul acesta este cel in care femeile au cu adevarat un avantaj clar. Atentia la detalii si simtul estetic ajuta femeile sa faca exact acele mici schimbari necesare locuintei care urmeaza sa fie listata in sectiunea imobile de vanzare pentru a atrage cumparatorii din prima. Poate fi vorba de modul in care cade lumina in anumite locuri, de modul in care este aranjata camera sau de un element de design, nici un detaliu nu trebuie sa scape atunci cand casa este pregatita pentru vizionare. Statisticile arata ca peste 70% dintre cumparatori se hotarasc asupra unei locuinte inca de la prima vizionare.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.