Anxietate si atac de panica – cere ajutor ca sa scapi de ele

0

Printre cele mai raspandite afectiuni psihologice la nivel global se numara atacul de panica si anxietatea. Si e explicabil sa fie asa, pentru ca traim cu totii intr-o lume care ne provoaca frica si ingrijorare. Vietile noastre se desfasoara cu repeziciune. Nu avem timp sa ne gandim asa cum ar trebui la vietile noastre si la deciziile pe care le luam. Nu avem timp sa ne odihnim, alergam de dimineata si pana seara incercand sa ne castigam traiul zilnic. Si, in final, nu ne alegem cu mare lucru. Totul pare o alergare zadarnica. Ai cum sa nu te panichezi? Ai cum sa nu nu suferi de anxietate? E mare lucru daca inca rezisti si poti merge inainte. Pentru ca o viata normala, tihnita si plina de lucruri valoroase, nu se desfasoara asa.

Perfida anxietate

Situatia este si mai stresanta in orasele mari, pentru cei care au munca de mare raspundere, pentru parinti singuri, pentru cei care sufera deja de alte afectiuni (fizice sau psihologice), pentru celibatari sau vaduvi. Fiecare duce in spate o povara din ce in ce mai grea si e doar o problema de timp pana cand vor ajunge la anxietate. Desi pentru unii anxietatea pare o problema simpla, nu e. Iti macina linistea, odihna, sanatatea fizica. Dupa care te prabusesti. Este o boala perfida care te impinge sigur catre alte afectiuni psiho-somatice din care nu poti iesi decat cu ajutor specializat si dupa o lupta de cativa ani. Acesti ani sunt practic pierduti pentru viata ta.

Atac de panica traumatizant

Atacul de panica se poate declansa din orice motiv, pe un fond de sensibilitate emotionala. Pacientul isi poate aminti o trauma mai veche, crede ca i se intampla din nou acelasi lucru sau poate e doar o parere. Ca si consecinta se declanseaza atacul de panica. Este doar un episod de panica foarte puternica dar care marcheaza pacientul pentru multa vreme. Senzatiile pe care le are pe durata episodului de panica il confrunta cu moartea, cu atacul de cord, cu depersonalizarea. Chiar si cand stii despre ce e vorba tot e deficil de depasit. Iar fara ajutor de specialitate nu se poate sa te vindeci.

Cere ajutorul unui psiholog online

Daca esti ingrijorat, obosit, frustrat si ti-e frica de ce-ar putea urma inseamna ca si tu te regasesti in tiparul comportamental panico-anxios. Nu lasa lucrurile sa se agraveze mai mult decat sunt deja. Cere ajutorul unui psiholog. Daca iti e mai usor, poti apela la serviciile de psiholog online. Iti vor fi de ajutor, mai ales daca nu te poti deplasa saptamanal la cabinetul unui specialist. Vei vedea cat de mult te ajuta sa-ti recapeti tihna de care ai atat de multa nevoie.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.