Castelul Chillon – bijuteria de pe malul lacului Geneva

0

Castelul Chillon este situat pe o stanca, pe malul lacului Geneva, Elvetia. Acest castel situat pe apa este cea mai vizitata cladire istorica din Elvetia. Cert este ca arata ca o fantezie dintr-un basm si este normal sa atraga numerosi vizitatori. Se estimeaza ca mai mult de 350.000 de turisti viziteaza Chillon in fiecare an. 

Vorbim despre un sit medieval autentic, fundatiile fiind realizate in epoca romana. De-a lungul anilor, castelul a fost locuit de trei familii nobile care au modelat castelul, dandu-i maretia de astazi. Timp de aproape patru secole Chillon a fost resedinta contilor de Savoia. Se presupune ca ar fi fost locuit inca din timpuri preistorice. Chillon a apartinut contilor de Savoia din secolul al XII-lea si pana in secolul al XVI-lea, ulterior locuitorii din Berna cucerind castelul de pe apa.

In incinta castelului puteti admira picturi murale din secolul al XIV-lea, boltile subterane, sali de parada si dormitorul, pastrat in forma sa originala care dateaza cu timpul dominatiei Berner. Intregul complex este format din 25 de cladiri si trei curti, toate protejate de doi pereti circulari. De-a lungul timpului, aceste cladiri au fuzionat si s-au alaturat pentru a forma structura impresionanta care este vizibila astazi. Atunci cand veti explora castelul, veti vedea ca fiecare dintre camerele vechi au fost conectate intre ele printr-o retea destul de ingenioasa de pasaje interne si externe. 

La castel sunt organizate o seie de evenimente, iar daca doriti, aveti posibilitatea de a inchiria castelul pentru diverse evenimente. Va imaginati cum ar fi sa organizati de o nunta in acest castel? Magnific!

De la castel, se poate pleca la Montreux cu vaporul, autobuzul sau pe jos. Un traseu de zece kilometri de golfuri protejate, marginite de promenade si acoperite cu flori, plante exotice si palmieri.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.