Ambalaje din carton, biodegradabile, pentru sanatatea planetei

0

In zilele noastre o multime de firme livreaza produse. Explozia internetului a dus la o crestere sustinuta a comertului online respectiv a serviciilor si marfurilor vandute prin servicii de curierat.

 

In aceste conditii, in care livrarea unor produse cu valoare mai mica sau mai mare face parte din cotidian, putini ne punem totusi intrebarea "de unde vin aceste ambalaje care transporta bunurile?".

 

Din punct de vedere al materialului din care sunt confectionate, ambalajele se impart in doua categorii cele mai raspandite:

Ambalajele din carton, ecologice, mai ales in cazul in care sunt realizate din hartie reciclabila, ajuta la mentinerea sanatatii planetei

Ambalajele din plastic, care  pe zi ce trece pierd din cota de piata datorita toxicitatii acestora, precum si a "perenitatii" lor (in mod uimitor poate, orice bucata de plastic care a fost creata vreodata pe pamant inca exista pe undeva)

 

Un producator cutii carton are de rezolvat cateva aspecte foarte importante in momentul proiectarii si realizarii ambalajelor in cauza.

Primul aspect este acela al designe-ului respectivului ambalaj, pentru ca niste cutii de prajituri nu pot avea acelasi aspect si calitate ca ambalajele pentru transportul marfurilor electronice, bunaoara. Partea legata de aspect nu trebuie si nu poate fi neglijata, mai ales atunci cand e vorba despre produse care tintesc un public de sex feminin. 

 

Fara doar si poate ca respectivele cutii de prajituri vor trebui sa arate in asa fel incat sa anunte si sa intregeasca aspectul apetisant al continutului. Pentru aceasta este evident faptul ca o cutie din carton este net superioara uneia din plastic, din punct de vedere estetic (ce-i drept, conteaza si cum este confectionata, printata etc). Cine ar dori sa primeasca tortul de ziua lui intr-un ambalaj din polietilena?

 

Nu este mai putin adevarat ca si ambalajele din plastic au segmentele lor in care exceleaza si ca atare trebuiesc folosite; spre exemplu in cazurile in care coletele respective trebuie sa reziste la intemperii sau la socuri mecanice peste medie, insa acestea constituie exceptii. 

 

Ambalajele ecologice, bio-degradabile, sunt viitorul, fara doar si poate. Indiferent cat de ieftine si de la indemana ar fi concurentele lor, cele din plastic, tendinta este de a fi inlocuite cu materiale prietenoase cu mediul. Pe cale de consecinta, afacerile in care se folosesc materiale bio-degradabile vor inflori in viitorul apropiat. Ambalajele pe care ni le livreaza firmele de curierat, cele in care primim produse simple precum pizza sau telefoane mobile, au viitorul din carton, in mod sigur.

 

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.