Un premiu și trei nominalizări UNITER pentru Teatrul EXCELSIOR

0

Aseară, în cadrul celei de-a 28-a ediții a Galei Premiilor UNITER, Lucian Ionescu a obținut Premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal pentru rolul Gomez Addams din musicalul Familia Addams – regia, coregrafia și costumele Răzvan Mazilu.
„Împart premiul acesta cu echipa Teatrului EXCELSIOR, o echipă tânără, energică, foarte pasionată de ceea ce face și cu o dorință extraordinară de a oferi spectacole de calitate. Faptul că am fost cu toții nominalizați la trei categorii ne demonstrează atât mie cât și lor că suntem pe drumul cel bun, că suntem în ascensiune și că suntem apreciați pentru ceea ce facem. Totodată, este și un imbold pentru viitoarele proiecte!”, a declarat actorul Lucian Ionescu.

Teatrul EXCELSIOR s-a aflat printre preferințele Juriului UNITER, fiind nominalizat la trei categorii de premii: Cea mai bună actriță în rol principal (Oana Predescu), Cel mai bun actor în rol principal (Lucian Ionescu) și Cel mai bun spectacol (Familia Addams).
„Teatrul EXCELSIOR a fost nominalizat la Premiile UNITER pentru trei categorii importante. Această recunoaștere ne onorează și răsplătește eforturile unei echipe care înseamnă nu numai… Familia Addams, ci, cu adevărat, Familia EXCELSIOR, una dintre cele mai frumoase familii din teatrul românesc. Lucian Ionescu este câștigătorul premiului pentru Cel mai bun Actor în rol principal. Este un premiu binemeritat, Lucian fiind deja un nume cu greutate pentru scenele din România, un actor care lucrează cu foarte mult profesionalism și implicare.”, a declarat Adrian Găzdaru, Managerul Teatrului EXCELSIOR.

Creat de Marshall Brickman, Rick Elice și Andrew Lippa, musicalul Familia Addams este o „revizitare” irezistibil de comică și de emoționantă a universului excentricei și faimoasei familii dintr-o perspectivă surprinzător de actuală. Gomez și Morticia se confruntă cu o situația limită: fiica lor, Wednesday, ajunsă la vârsta adolescenței, se îndrăgostește de Lucas Beineke, un băiat drăguț dintr-o familie respectabil de „normală”. Totul va lua o turnură neașteptată în noaptea când „prea normalii” Beineke ajung să cineze în casa „prea ciudaților” Addams – o întâlnire plină de surprize care va provoca ambele familii să își reseteze propriile limite în raport cu (a)normalitatea.
Familia Addams are toate ingredientele unui show de musical: strălucire, efervescență, umor, numere muzical-coregrafice spectaculoase, songuri molipsitoare, o poveste cuceritoare și, nu în ultimul rând, o echipă artistică și de creație care a lucrat cu dedicare pentru materializarea fiecărui detaliu scenic.

FAMILIA ADDAMS

libretul: Marshall Brickman & Rick Elice
muzica și versurile: Andrew Lippa
traducerea și adaptarea: Carmen Stanciu
traducerea și adaptarea songurilor: Alex Ștefănescu

Gomez Addams  Lucian Ionescu
Morticia Addams  Oana Predescu / Camelia Pintilie
Wednesday Addams  Ana Udroiu
Pugsley Addams  Matei Hotăranu
Unchiul Fester  Mihai Mitrea / Radu Mitrea
Bunica  Aida Avieriței
Lurch  Mircea Alexandru Băluță
Alice Beineke  Maria Alexievici
Mal Beineke Doru Bem
Lucas Beineke  Dan Pughineanu

Strămoșii:
Marchiza Andreea Hristu
Clownul Alex Popa
Mireasa Iulia Samson
Soldatul Dan Clucinschi
Balerina Loredana Cosovanu
Gangsterul Ovidiu Ușvat

Regia, coregrafia, costumele: Răzvan Mazilu

Producția muzicală: Alexei Turcan
Decoruri: Sabina Spatariu
Lighting design: Costi Baciu
Peruci, machiaj: Octavian Mardale
Efecte speciale șI machiaj prostetic: Școala de Machiaj Prostetic
Asistent coregrafie: Monica Petrică
Consultant tango argentinian: Daniel Măndiță
Asistent scenografie, recuzită: Andrei Șova
Pregătirea muzicală: Maria Alexievici
Corepetitori: Anca Săftulescu, Maria Alexievici
Video: Cristian Niculescu

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.