Pianistul Cătălin Răducanu va încheia în stil grandios Turneul Național “Un artist, un pian și un țambal” cu un spectacol ce va avea loc la prestigiosul Ateneu Român pe 24 octombrie, începând cu ora 19:00. Acest turneu reprezintă o premieră pentru Cătălin Răducanu, oferindu-i oportunitatea de a demonstra versatilitatea și măiestria sa atât la pian, cât și la țambal într-o serie de recitaluri ce au cucerit publicul în mai multe orașe importante și localități din țară.
Biletele pentru acest eveniment pot fi achiziționate de pe site-ul www.fge.org.ro, în secțiunea Calendar, dar și de la Casa de Bilete deschisă la Ateneul Român, situată pe strada Benjamin Franklin nr. 1-3. Programul casei de bilete este de marți până vineri, între orele 9:00 și 16:00.
În legătură cu recitalul său, Cătălin Răducanu a declarat că își propune să ofere o interpretare sinceră și profundă, invitând publicul să călătorească într-o varietate de universuri sonore captivante și diverse. El va explora repertoriul cu pasiune, inclusiv lumea improvizației și a ritmurilor de jazz, precum și timbrul exotic și magic al țambalului.
Cătălin Răducanu a oferit concerte solo în mai multe orașe, cum ar fi Sinaia, Oradea, București, Constanța, Gugești, Focșani, Brașov, Deva și Arad, demonstrându-și abilitățile și talentul în fața unui public variat. El subliniază că această experiență a contribuit la maturizarea sa atât ca artist, cât și ca persoană, și că își dorește ca acest turneu să fie doar începutul unor numeroase apariții viitoare.
Pentru concertul de la Ateneu, Cătălin Răducanu a pregătit un program special ce va cuprinde lucrări de referință semnate de Liszt și Chopin la pian, improvizații de jazz pe teme de la George Gershwin la Chick Corea, precum și piese remarcabile la țambal, incluzând creații de la Toni Iordache până la Eric Satie. Această varietate muzicală promite o seară memorabilă pentru toți iubitorii de muzică clasică, jazz și folclor.
24 octombrie, ora 19:00 – București, Ateneul Român
PROGRAM MUZICAL
Pian
Frédéric Chopin - Balada nr. 4 în fa minor, op. 52
Frédéric Chopin - Studiu op. 10, nr.8
Franz Liszt – Les jeux d’eaux à la villa d’Este
Frédéric Chopin - Studiu op. 25, nr. 12
Isaac Albéniz – Asturias
Improvizații pe teme de jazz
Chick Corea – Armando’s Rhumba
George Gershwin – I’ve got rhythm
Chick Corea – Spain
Improvizații la țambal pe diverse teme
Toni Iordache – Horă din Muntenia
Cătălin Răducanu – Evocation
Erik Satie – Gnossienne Nr. 1
Toni Iordache – Picături de untdelemn
Cătălin Răducanu s-a născut în anul 1992 în București și a urmat o traiectorie impresionantă în domeniul muzicii clasice și al jazz-ului. A absolvit Colegiul Național de Arte “Dinu Lipatti” și Universitatea Națională de Muzică din București, unde a avut oportunitatea de a studia pianul sub îndrumarea unor prestigioși profesori, printre care se numără Alma Peter, Vlad Dimulescu, Dana Borșan și Viniciu Moroianu. De-a lungul carierei sale, Cătălin Răducanu a câștigat mai multe concursuri naționale și internaționale, permițându-i să concerteze în mai multe țări europene, precum Germania, Ungaria, Franța și Italia.
Pe lângă aceste realizări remarcabile, el s-a perfecționat participând la diverse masterclass-uri cu nume consacrate din lumea muzicii, cum ar fi Gabriel Amiraș, Andrei Gavrilov și Cristian Beldi. A beneficiat de burse de excelență din partea UNIMIR și a Fundației “Principesa Margareta a României” în anii 2014 și 2016.
Cătălin Răducanu a avut numeroase apariții și recitaluri la importante săli de concert și instituții culturale din România și din străinătate, precum Ateneul Român, Sala Palatului, Franz Liszt Academy Budapest, Teatrul ODEON București, Opera Națională București, și multe altele. De asemenea, a fost implicat în proiecte interdisciplinare, cum ar fi colaborări cu actori precum Horațiu Mălăele și Emilia Popescu.
În prezent, Cătălin Răducanu este student doctorand în anul III sub îndrumarea muzicianului Dan Dediu. Își desfășoară activitatea ca profesor acompaniator la Colegiul Național de Arte “Dinu Lipatti” și ca pianist colaborator al grupului cameral “Traffic Strings”. De asemenea, este membru al formației de muzică contemporană “Ars Subtilior”.
Recent, a fost implicat în proiecte și spectacole notabile, precum “La steaua… Cuvinte, necuvinte”, alături de Horațiu Mălăele și Emilia Popescu, și “Aplauze pentru poet …pe scenă”, alături de Rodica Mandache și Eduard Păuna, prezentat la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și în alte orașe importante din România și din Republica Moldova. Turneul “Un artist, un pian și un țambal” reprezintă debutul său ca solist în cadrul unui turneu solo, demonstrând abilitățile sale artistice variate și talentul remarcabil în interpretarea muzicii clasice și de jazz.