Top 10 secrete de croitorie când coși la mașina de cusut electrică

0

Să înveți să coși și apoi să îmbunătățești ceea ce ai învățat poate fi o provocare. Cu toate acestea, dacă ești bine pregătit/ă cu echipamentele necesare, cum este o mașină de cusut electrică, poate fi o călătorie foarte plină de satisfacții și distracție. Am strâns top 10 secrete și tehnici de cusut de la experți pentru a ajuta începătorii să coasă cât mai ușor. Indiferent dacă înveți acum pentru prima dată cum să coși sau vrei să-ți îmbunătățești setul de abilități, aceste trucuri și tehnici de cusut te vor ghida în proiecte de croitorie frumoase.

Probabil că aproape toți avem lucruri de învățat și lucruri pe care să le îmbunătățim în procesul de cusut, așa că iată 10 secrete de croitorie care să te ajute când coși la mașina de cusut electrică:

1. Alege același tip de ață pentru firul superior și cel inferior

Folosește același tip (sau „greutate”) de ață în bobinele de sus și de jos, deoarece acest lucru te va ajuta să obții cusături uniforme, echilibrate. De asemenea, folosește aceeași culoare a firului în bobina de sus și cea de la suveică pentru cea mai mare parte a cusăturilor și ține cont bineînțeles de culoarea materialului pe care îl coși. Folosește culori diferite doar pentru cusăturile decorative care au rolul de a se evidenția.

2. Pregătește-ți materialul înainte de a coase

Asigură-te întotdeauna că materialul este drept și neted, fără cute și pliuri, deoarece vei obține cusături mai ordonate și drepte. Mai ales dacă este vorba de un material care se șifonează ușor, este recomandat să calci țesătura înainte de a începe să coși pentru a obține un rezultat deosebit.

3. Trage firele de ață înapoi înainte de a coase

Înainte de a începe să coși la mașina de cusut electrică, trage întotdeauna atât acul, cât și firul bobinei spre spate. Acest lucru împiedică firul să se încurce și să se blocheze în cusătură, ceea ce este o problemă destul de comună când coși la mașina de cusut. Acest sfat pentru începători este ceva despre care nu se vorbește suficient, dar care este foarte important deoarece te va scuti de multe bătăi de cap.

4. Folosește un picioruș pentru cusături drepte

Cel mai important lucru când coși la mașina de cusut electrică este să păstrezi linia cusăturii cât mai dreaptă. Mașinile vin cu linii de măsurare marcate pe placa metalică gradată însă de multe ori când materialul este foarte mare, este greu de urmărit acest ghidaj. De aceea, mai ales când vorbim de tivuri unde cusătura este vizibilă, poți folosi un picioruș special pentru cusături drepte. Acesta ajută la ghidarea materialului pentru execuția cusăturilor perfect drepte pe materiale subțiri și foarte subțiri.

De asemenea, este important să coși încet pentru a începe cât mai bine și să crești viteza pe măsură ce câștigi încredere în abilitățile tale.

5. Schimbă acul în mod regulat

Acele de la mașina de cusut se tocesc destul de repede, de aceea se recomandă să fie schimbate după fiecare proiect încheiat sau atunci când schimbi materialul. Nu coase niciodată cu un ac deteriorat deoarece s-ar putea să zgârie materialul.

Asigură-te bineînțeles că folosești acele corecte pentru modelul tău de mașină de cusut. Deconectează întotdeauna mașina de cusut electrică de la sursa de curent înainte de a-i schimba acul.

6. Încearcă o cusătură nouă pe o bucată de material de test

Încearcă întotdeauna noile cusături pe o bucată de rezervă din aceeași țesătură pe care o vei folosi înainte de a începe, pentru a te asigura că tensiunea este corectă. Diferite fire și țesături necesită tensiuni diferite. Dacă ochiurile sunt ca niște bucle sau dimpotrivă prea strânse, atunci trebuie să modifici tensiunea, astfel încât firul de sus și de jos să se îmbine uniform.

7. Folosește o lungime de cusătură scurtă

Acest lucru depinde de fapt de materialul pe care îl folosești. Dar, de cele mai multe ori, mărimea pasului este recomandat să fie mai mică, deoarece oferă durabilitate oricărui proiect de cusut. Majoritatea mașinilor de cusut indică lungimea cusăturilor în milimetri, în general 2,5 milimetri este cea mai bună lungime a pasului, deoarece face proiectele de cusut puternice, iar cusăturile să pară îngrijite.

Ca regulă generală, la materialele subțiri, lungimea cusăturii trebuie să fie mică (mai scurtă). La coaserea materialelor groase, lungimea cusăturii trebuie să fie mai mare (mai lungă).

8. Taie toate firele de ață în exces

Dacă ești o croitoreasă meticuloasă, vei fi întotdeauna atentă la detalii și vei încerca să faci totul îngrijit și perfect. Cu toate acestea, firele de ață sunt inevitabile. Tăierea firelor în exces va oferi întotdeauna proiectelor tale de croitorie un aspect îngrijit și profesional.

În cazul în care este vorba de surfilarea materialului, nu lăsa niciodată materialul cu fire în exces deoarece acestea vor contribui la destrămarea materialului. Dacă nu ai o mașină de surfilat specială atunci alege o cusătură în zig zag sau o cusătură franțuzească.

9. Încearcă toate opțiunile mașinii pentru cele mai bune rezultate

Verifică toate cusăturile pe care le poate face modelul tău de mașină de cusut electrică și citește manualul de instrucțiuni pentru a ști cum să le folosești corect. De cele mai multe ori, vei folosi doar cusătura dreaptă pentru cusături și tiv, dar cusătura în zig-zag poate fi la fel de utilă – este genială pentru a lucra de-a lungul marginii, ca surfilare.

Modele noi de mașini de cusut electrice au o mulțime de cusături decorative care pot fi folosite pentru decorarea tivurilor, așa că exersează pentru a vedea ce efecte îți plac.

10. Păstrează mașina de cusut curată

Nu în ultimul rând, nu uita să cureți mașina de cusut în mod regulat, deoarece puful și firele mici de ață se prind în diverse locuri și acest lucru va împiedica mașina să funcționeze corespunzător sau chiar să se defecteze. Manualul de instrucțiuni îți va arăta cum să scoți placa acului și să elimini tot puful.

De asemenea, ține mașina de cusut acoperită cu o husă atunci când nu o folosești pentru a ține praful departe și pentru a o proteja de accidente. Cu noile tale abilități de cusut, o idee grozavă ar fi să-ți faci propria ta husă pentru mașina de cusut personalizată în culorile preferate!

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.