Top 10 experiențe de încercat în Amsterdam

0

Te pregătești pentru un city break, o excursie sau o vacanță la Amsterdam? Ai ales bine! Te așteaptă unul dintre cele mai frumoase orașe europene, denumit și Veneția Nordului sau Orașul bicicletelor. Iată care sunt cele mai interesante experiențe turistice în metropola de pe malurile râului Amstel.

Vizitează muzee originale, în locații inedite

Amsterdam este un oraș cosmopolit, plin de energie și creativitate. Poți să vizitezi muzee interesante, de exemplu STRAAT, cu graffiti și diverse forme de artă stradală, Micropia (Muzeul microbilor), Casa Allard Pierson (Muzeul de arheologie), planetariul și muzeele Artis.

Plimbă-te cu barca pe canale prin tot orașul

Poți să alegi dintre zeci de tururi tematice și să faci plimbări cu barca pe canalele râului Amstel. Te vei distra copios, pentru că există tururi pentru amatorii de bere sau gin tonic, pentru pasionații de arhitectură, pentru microbiști, pentru romantici, plimbări nocturne, circuite ce au incluse cine festive, concerte live și chiar petreceri cu DJ.

Descoperă castelul medieval Muiderslot

O experiență de încercat la Amsterdam este excursia la Castelul Muiderslot, aflat la 15 kilometri de oraș. Acest obiectiv turistic face parte din Patrimoniul UNESCO și spune povestea medievală a burgului olandez, cu legende și personaje fascinante.

Pedalează printre câmpuri cu lalele și mori de vânt

În orașul bicicletelor, nu poți să ratezi o plimbare pe traseele pitorești de cicloturism, impecabil amenajate. Admiri peisaje idilice, cu flori, mori de vânt și căsuțe colorate, ca de turtă dulce. Vei realiza fotografii de natură și instantanee spectaculoase.

Savurează specialități culinare marinărești

Portul din Amsterdam este celebru pentru atmosfera marinărească și specialitățile tradiționale preparate la fața locului. Cele mai populare preparate sunt hering marinat cu ceapă și castraveți murați, chifteluţe de vită bitterballen, ghiveci stamppot, clătite-gogoși poffertjes.

Petrece în stil olandez la cafenele și berării

Una dintre cele mai atractive experiențe în Amsterdam este turul berăriilor, unde poți încerca sute de sortimente, preparate după rețete tradiționale. Mergi la cafenele specific olandeze, cu voie bună și cocktailuri de tot felul.

Aventurează-te în De Wallen, Cartierul Roșu al Amsterdamului

Trăiește o experiență inedită în Districtul Roșu, faimos în toată lumea. Este o atracție celebră a Amsterdamului, emblemă a spiritul său libertin, unde găsești parade, petreceri ale burlacilor, dansuri pe labirintul de străduțe din cartier.

Degustă specialitățile celebre de la Muzeul Brânzeturilor

Țările de Jos sunt vestite prin tradiția în prepararea brânzeturilor, iar Amsterdam are chiar un muzeu dedicat acestor specialități culinare. O vizită la Cheese Museum prilejuiește degustarea unor preparate delicioase, atât rețete vechi, cât și sortimente inovative.

Vizitează Katten Kabinet, muzeul cu pisici

Olandezii iubesc pisicile atât de mult, că le-au făcut un muzeu doar al lor. Poți să admiri aici picturi, sculpturi, instalații multimedia, toate inspirate de simpaticele feline. Găsești capodopere semnate de Rembrandt, Picasso, Toulouse-Lautrec, Corneille, Steinlen.

Admiră operele de artă din cea mai mare colecție Van Gogh

Vacanța la Amsterdam n-ar fi completă fără o vizită la muzeul unde este expusă cea mai mare colecție din lume cu lucrări semnate de Vincent Van Gogh. Vei trăi o experiență unică, admirând capodopere ale artei universale. Găsești aici și picturi ale maeștrilor impresioniști Toulouse-Lautrec, Gauguin, Monet și Bernard.

Ești gata să încerci experiențele fascinante ale acestui oraș vesel și original? Rezervă din timp bilete de avion spre Amsterdam și bucură-te de cea mai frumoasă metropolă olandeză, care te întâmpină întotdeauna ospitalieră și mereu surprinzătoare!

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.