The International Grand Prix of Romania – TROPHAEUM ARTIS CANTORUM

0

Festivalul International „The International Grand Prix of Romania 

TROPHAEUM ARTIS CANTORUM”

 

 

 

Din 24 august incepe, la Bucuresti si Sinaia, Festivalul International „The International Grand Prix of Romania TROPHAEUM ARTIS CANTORUM”, organizat Muzeul National „George Enescu” si de Centrul Rus pentru Știinta si Cultura si coordonat de muzicologul Mihai Cosma.

Vedeta acestei editii este pianista si profesoara Larisa Gergieva, vocal coach si director al Academiei Teatrului Mariinsky din Sankt Petersburg, care se va afla pentru prima data in Romania. Artist al Poporului al Rusiei, descrisa de BBC ca „cel mai bun pianist acompaniator” in domeniul canto-opera, Larisa Gergieva este o personalitate de uriasa anvergura, cu proiecte pe toate meridianele, fiind pana acum membra sau presedinte de juriu la circa 100 de reuniuni internationale de profil.

 

 

Larisa Gergieva va participa la Bucuresti la Forumul pentru oportunitati de dezvoltare in cariera pentru tineri cantareti de opera (24 august, ora 12.30, Muzeul „Enescu”) iar in data de 25 august va sustine un master-class pentru tinerii cantareti de opera romani, eveniment care se bucura de un enorm interes, inscrierile depasind deja capacitatea proiectului. Cei mai buni dintre participanti, alesi de distinsa muziciana din Rusia, vor canta la Concertul de Gala de la Castelul Peles, gazduit de Salonul de Muzica al Reginei Elisabeta, in 26.08, de la ora 16.

Festivalul este sustinut de parteneri de prestigiu, precum Ambasadele Germaniei si Rusiei si de companii romanesti si straine de prima marime.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.