Spectacole si Intalniri memorabile la editia aniversara UNDERCLOUD

0

Mai sunt citeva zile pina la deschiderea editiei aniversare a Festivalului International de Teatru Independent UNDERCLOUD, eveniment in cadrul caruia vor fi prezentate publicului bucurestean peste 40 de spectacole rominesti, invitate sau in competitie, productii straine, spectacole–lectura si conferinte. in cele zece zile de festival, intre 22 si 31 august 2017, pasionatii de teatru vor avea bucuria intilnirii cu creatorii acestuia, dar si cu personalitati ale lumii artistice rominesti. Festivalul este gazduit de ARCUB – Gabroveni, cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti.  

 

in 22 august, ziua in care festivalul se deschide cu productia Institutului Grotowski, Ultima banda a lui Krapp, regizorul acestuia, Jaroslaw Fret, va fi provocat la o discutie despre Teatrul independent vs. teatru sarac, de catre criticul Octavian Saiu. Grotowski in secolul XXI va fi tema dialogului, Jaroslaw Fret fiind regizor si actor, dar si directorul Institutului Grotowski din Polonia.

 

La 50 de ani de cariera, Alexa Visarion isi face debutul in teatrul independent din Romania cu un text montat in premiera in tara noastra: Hughie de Eugene O’Neill. Spectacolul, productie UNTEATRU, va fi prezentat in festival in 27 august si va fi urmat de un dialog cu Alexa Visarion Despre viata si teatru, in ce ordine vreti.

 

Importanta dansului in societate, impactul social al acestuia, sunt temele discutiei la care vor participa perfomerii companiei israeliene MASH si Constantin Chiriac, directorul Festivalului International de Teatru de la Sibiu. Make dance not war. Impactul dansului in comunitate este numele intilnirii ce va avea loc in 28 august, imediat dupa spectacolul ANI-MA, produs de MASH – o entitate culturala devenita simbol pentru miscarea artistica independenta din Ierusalim. 

 

Doua evenimente speciale il vor avea in prim plan pe filosoful, eseistul si romancierul Pascal Bruckner: Craciunul presedintelui ce a avut lectura in premiera mondiala anul trecut in festival, se va juca pentru prima data, in prezenta autorului. Datorita cererii mari de bilete, spectacolul va avea doua reprezentatii, in 30 august. Din distributie fac parte actorii Claudiu Bleont, Marian Rilea, Vlad Logigan, Vlad Birzanu si Iulia Lazar.

 

Conform traditiei, si in editia aniversara, UNDERCLOUD va gazdui spectacole-lectura cu invitati speciali: acelasi Pascal Bruckner a ales sa isi lanseze cel de-al doilea text dramatic, din nou in premiera mondiala, la UNDERCLOUD. Este vorba despre lectura piesei Cu ce va servesc?, ce va fi regizata de Chris Simion-Mercurian si care ii are in distributie pe Maia Morgenstern si Vlad Logigan. 

 

Spectacolul-lectura dupa romanul lui Frederic Beigbeder, Oona & Salinger, regizat si dramatizat de Chris Simion-Mercurian, va avea premiera in festival, in prezenta autorului. Alaturi de Carla Maria Teaha si Seban Pavlu, invitat special in distributie este actorul George Mihaita. De altfel, scriitorul francez va participa si la reprezentatia cu numarul 700 a spectacolului Dragostea dureaza 3 ani, regizat de Chris Simion-Mercurian, dupa romanul sau omonim.

 

Florina Gleznea si Ionut Grama, regizati de  Mariana Camarasan, vor lectura Teoria tacerii, cartea-confesiune a scriitorului si realizatorului de radio Iulian Tanase. 

Facebook este un alt spectacol-lectura in care protagonist este chiar autorul-actor Vlad Logigan. Regia este semnata de catre Chris Simion-Mercurian.

Lectura textului Noaptea de foc de Eric Emmanuel Schmitt, o poveste despre initiere, supravietuire si curaj, va fi realizata de actorul Cristi Iacob. Invitat special al evenimentului va fi alpinistul Alex Gavan. Dramatizarea si regia sunt realizate de Chris Simion-Mercurian.

 

Romeo Castellucci cu al sau Iulius Caesar. Fragmente va inchide, in 31august, editia aniversara UNDERCLOUD. Spectacolul, a carui reteta prevede in distributie si doi actori romini, alesi in urma unui casting ad-hoc, impresioneaza si socheaza in acelasi timp. Un personaj special va fi prezent in distributie.

 

Editia aniversara UNDERCLOUD prezinta 16 spectacole in competitie, realizate de catre cei mai tineri si mai talentati artisti independenti, dar si o serie de spectacole invitate, montari cu notorietate in teatrul rominesc.

 

Prima productie Grivita 53, un proiect de sustinere in campania G53 Primul teatru construit impreuna, spectacolul A.A.A., scris si regizat de Chris Simion-Mercurian, este prezent in festival in 30 august.

in aceeasi zi, Efectul razelor gamma asupra craitelor lunatice ne propune fascinanta intilnire cu o mare artista a teatrului rominesc, Oana Pellea. Singura productie a unei institutii de stat, invitata in festival, se va juca in noua sala Gloria (strada Bucovina, nr. 6) a Teatrului Metropolis, producatorul spectacolului. 

Programat in prima zi de festival, Maria Callas-La Divina, un spectacol muzical-eveniment regizat de regretatul Radu Gabrea, o are ca protagonista pe Victoria Cocias.   

Amalia respira adinc, Zic Zac, Obsesii, Rovegan, Creditul, Carpathian garden, The Sunset Limited, Omul perna sunt spectacole independente invitate, premiate in numeroase festivaluri, inclusiv in editii anteriore UNDERCLOUD, cu texte si distributii de exceptie. 

 

Razvan Vasilescu, Serban Pavlu, Radu Iacoban, Tudor Aaron Istodor, Richard Bovnoczki, Ionut Grama, Dan Radulescu, Andrei Seusan, Lucian Iftime, Cristina Casian, Stefan Lupu, Andrea Gavriliu, Cerasela Iosifescu, Mihaela Teleoaca, Silvana Negrutiu, Valentina Zaharia, sunt actori cu care va veti intilni in cele 10 zile de UNDERCLOUD.

 

Programul complet al festivalului UNDERCLOUD 2017 este disponibil pe www.undercloud.ro

 

Biletele pot fi achizitionate direct de la Casa de bilele ARCUB, intre orele 14.00-20.00 si  online prin mystage sau eventbook.

 

Spectatorii beneficiaza de campania 1+1 VIAÈšA FÄ‚RÄ‚ CASH, sustinuta de Raiffeisen Bank:  la 1 bilet cumparat cu un card Raiffeisen Bank de la Casa de Bilete ARCUB -Gabroveni (str. Lipscani 84-90), al doilea bilet este oferit cadou. Aceasta promotie nu este valabila si pentru biletele cumparate online. 

 

UNDERCLOUD se desfasoara sub egida programului european Europe for Festivals. Festivals for Europe, un important certificat international atribuit de Comisia Europeana si Asociatia Festivalurilor din Europa.

 

UNDERCLOUD este un eveniment organizat cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti.

 

Eveniment cultural co-finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale.

 
Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.