Teatru cu studenţi pentru studenţi : „Cum să distrugi o piesă” la UNATC

0

 Cum să distrugi o piesă este o comedie scrisă în 2012 care s-a bucurat de un succes comercial enorm în întreaga lume şi continuă să fie jucată, bazându-se pe principiul de teatru în teatru şi pornind de la o premisă care ar încânta orice teatru, fie el privat sau de stat : „O trupă de amatori primește o sumă mare de bani pentru a pune în scenă o piesă polițistă despre o crimă la un conac.” Alături de regizorul George Tudor Anton, pe afiş apar ca asistent de regie Andreea Sora, scenografie Andreea Elena Burlacu, ilustrația muzicală Ștefan Rădulescu, iar în distribuţie Sorin Aurel Sandu (Chris), Cătălin Frăsinescu (Dennis), Dragoș Stoica (Max), David Drugaru (Jonathan), Matei Constantin (Robert), Ana Radu (Sandra), Laurențiu Ologeac (Trevor), Anamaria Codiță (Annie).

          „Cum să distrugi o piesă”, de Henry Lewis, Jonathan Sayer și Henry Shields,  este un spectacol în regia lui George Tudor Anton, producţie a tinerilor actori și creatori de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” din București cu sprijinul logistic, tehnic şi artistic al Teatrului Stela Popescu, ce va fi prezentat publicului pentru prima oară pe 17 decembrie 2022, ora 19:00 la UNATC – Sala Atelier.

Tânărul regizor George Tudor Anton declara : „Acest text este o alegere potrivită din mai multe motive. După perioada destul de dificilă a pandemiei, acest spectacol poate fi o gură de aer proaspăt prin umorul luminos şi de calitate pe care îl oferă. De asemenea, obligo-ul pe care spectacolul ales trebuie să îl îndeplinească (acela al spațiului care trebuie să se adapteze la orice fel de sală) devine în cazul acesta un plus: spectacolul va avea mereu o nouă viață în funcție de locul unde se va juca, folosindu-se cu succes de unul dintre cele mai importante elemente ale piesei: acela că, din cauza lipsei de experiență, trupa de amatori întâmpină mereu dificultăți tehnice și umane.”

            „Cum să distrugi o piesă” este un spectacol examen de master al tânărului regizor George Tudor Anton, scenografia este realizată de studenta UNATC Andreea Elena Burlacu, iar distribuţia este majoritar studenţească. 

            O trupă de actori amatori începe repetițiile pentru punerea în scenă a unui nou spectacol de tip mister polițist. Dacă cele de mai sus vi se par premise nevinovate, vă înșelați. Toate forțele naturii, ghinioanele și accidentele sabotează bieții actori și dovedesc cum o producție de teatru poate ajunge la dezastru. Veniți să vedeți o comedie incendiară care a făcut deja înconjurul lumii de la premiera sa de la Londra din anul 2012.

 
Durata: 1 oră și 20 de minute, fără pauză
 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.