Semne și simptome ale abuzului de alcool pe termen lung

0

Alcoolismul este o boală mortală care pretinde viețile a sute de mii de oameni în fiecare an. Această boală se caracterizează printr-o creștere semnificativă a toleranței unei persoane la alcool, ducând astfel la dependență. Aceste atribute sunt considerate a juca un rol major în împiedicarea abilității unui alcoolic de a renunța la băut. Din păcate, alcoolismul are multe efecte adverse și cauzează persoanelor care suferă de această boală o serie de probleme, atât din punct de vedere fizic cât și mental. Mulți cercetători cred că există o genă specifică prezentă în alcoolici și că poate fi foarte bine o afectiune ereditară. Există, de asemenea, o legătură între această genă și apariția dependenței de droguri la persoanele cu membri ai familiei, cum ar fi părinții, care suferă de alcoolism.

Cum poți să spui dacă o persoană abuzează de alcool?

Uneori este dificil să se facă diferența între o persoană care bea din când în când pentru plăcere și cineva care suferă de boala alcoolismului. Motivul pentru aceasta este că există mulți oameni care sunt cunoscuți ca “alcoolici care funcționează”. Acești oameni sunt capabili să-și continue activitățile zilnice, inclusiv ocuparea forței de muncă, îngrijirea copiilor și orice altceva de care este necesar sa faca, fără a pierde vreo batalie. Uneori, un alcoolic care funcționează poate continua de-a lungul anilor să creeze aluzii la familie și prieteni. Din păcate, boala este progresivă, ceea ce înseamnă că va ajunge aproape întotdeauna la alcool la un moment dat. De multe ori rezultatul este boala, dar există multe consecințe asociate cu alcoolismul.

Deși uneori este greu să iti dai seama cand cineva este alcoolic, există unele semne. În general, o persoană care se îmbată de fiecare dată când bea și care poate face lucruri care nu ii sunt caracterizate, poate fi potential considerată a fi un candidat etichetat drept alcoolic. În plus, persoanele care par să bea în mod regulat, în toate momentele diferite ale zilei pot suferi de dependența de alcool. O regulă bună în evaluarea cuiva pentru dependența de alcool este să te uiți in viața lor. Par ei că trebuie să-și ceară scuze pentru lucrurile pe care le-au făcut în timp ce beau? Au fost arestați pentru infracțiuni legate de consumul de alcool? Dacă știți pe cineva care se potrivește acestui profil, poate doriți să încercați să-l convingeți să caute ajutor.

Semnele fizice ale abuzului de alcool

Există multe boli care pot apărea la cineva care bea excesiv. Unele dintre aceste boli pot fi corectate dacă alcoolul este întrerupt și unele dintre ele nu pot. Dacă o persoană ar trebui să înceapă să dezvolte probleme de organe din cauza consumului foarte mare de alcool, există întotdeauna o posibilitate ca organele să se poată vindeca și să se repare în mod natural dacă persoana încetează să mai bea, cu condiția ca daunele să nu fie prea severe. Cu toate acestea, odată ce o persoană a dezvoltat ciroză hepatică, o afecțiune în care ficatul se deteriorează, nu se poate face nimic pentru a o corecta.

Boala cardiacă și accidentul vascular cerebral au fost, de asemenea, raportate la persoanele care au luptat cu alcoolismul. O altă trăsătură obișnuită la o persoană care bea în mod regulat cantități mari de alcool este tremurarea mâinilor. În plus, pot exista probleme de vorbire marcate, cum ar fi slursuri și lipsuri asociate cu alcoolismul.

Semnele psihice ale abuzului de alcool

În plus față de numeroasele probleme fizice legate de abuzul de alcool, pot exista, de asemenea, o varietate de probleme psihiatrice care se dezvoltă în cazul persoanelor care suferă de alcoolism sever. Lucrurile ca depresia cronică nu sunt neobișnuite la persoanele care beau în exces. De asemenea, există o creștere semnificativă a riscului de apariție a altor complicații mai grave, care adesea imită tulburări precum schizofrenia și demența permanentă. Aceste condiții sunt adesea generalizate ca “creier umed”. Aproape toată lumea a văzut acea persoană care se ocupă de manipulare și care vorbesc cu ei înșiși pe stradă. Mulți dintre acești oameni au devenit astfel din cauza alcoolismul cronic, din care nu au primit niciun tratament. Aproximativ 25% dintre alcoolici dezvoltă tulburări de panică și anxietate în timp.

Vestea bună este că majoritatea efectelor psihiatrice ale alcoolismului pot să se atenueze în timp, cu condiția ca persoana să primească ajutor pentru această problemă și să nu mai bea în totalitate. Singura problemă cu acest lucru este că majoritatea persoanelor care au accelerat în boala lor până la punctul de boli mintale pot fi prea departe pentru a recunoaște o nevoie de ajutor. Aici este nevoie de intervenție. În unele cazuri, intervenția vine sub forma unui arest în care alcoolicul este închis și forțat să înceteze să mai bea. În alte cazuri, membrii familiei iau măsuri.

Efectele sociale ale abuzului de alcool

Poate că cea mai tristă parte a alcoolismului este ceea ce face familiei alcoolicului și a celor dragi. O mare parte din timp, alcoolicii ajung să se alieneze semnificativ de ceilalți, copii, frați și părinți. Acest lucru poate duce la o izolare majoră și la o serie de consecințe, cum ar fi divorțul. În plus, un alcoolic își poate pierde locul de muncă, poate fi arestat pentru infracțiuni legate de consumul de alcool și chiar comite infracțiuni violente ca urmare a lipsei judecății.

În plus, copiii născuți de persoanele care suferă de alcoolism pe termen lung au o șansă mult mai mare de a dezvolta probleme emoționale și dependențe de droguri sau alcool mai târziu în viață. Aceasta se consideră a fi o consecință directă a anilor de neglijență și chiar de abuz fizic sau emoțional. Alcoolicii fac lucruri pe care nu le-ar fi făcut treji și de multe ori scopurile sunt tragice. În cele din urmă, un alcoolic poate să comită infracțiunea finală fără să intenționeze și care să ia viața unei alte persoane din cauza conducerii în stare de ebrietate. Acest lucru se întâmplă tot timpul și atunci când nu este devastator nu numai pentru familia victimei, ci și pentru familia alcoolicului.

Linia de jos este că alcoolul, atunci când este folosit iresponsabil, poate fi mortal, nu numai pentru persoana cu această problemă, ci și pentru oamenii cărora le traversează. Dacă dvs. sau cineva pe care îl cunoașteți suferiți de alcoolism, căutați ajutor înainte de a fi prea târziu. Încearcă să-ți amintești că acolo unde există viață, există speranță și atâta timp cât persoana respiră încă, există șansa de a se vindeca și de a se recupera din această boală debilitantă.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.