Săptămâna Internațională a Muzicii Noi 2023 – Lansare online a filmului

0

Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România a lansat filmul Săptămâna Internațională a Muzicii Noi 2023 online. Acest demers este cu siguranță o modalitate excelentă de a crește vizibilitatea festivalului și de a oferi publicului larg oportunitatea de a intra în atmosfera evenimentului.

Filmul SIMN 2023 realizat de Virgil Oprina surprinde diversitatea ofertelor artistice prezentate în cadrul festivalului, inclusiv opere de cameră, concerte simfonice, camerale, spectacole multimedia și experimentale. Prin intermediul acestui film, spectatoriile pot să vadă atât compozitorii, cât și interpreții, pe scenă și în afara ei, oferind o imagine completă a direcțiilor muzicale abordate în acest an.

Festivalul Săptămâna Internațională a Muzicii Noi este un eveniment de prestigiu și ajuns la ediția cu numărul 32. Prin cele 18 evenimente organizate în perioada 21 – 28 mai la București, festivalul a reușit să se deschidă către un public nou, aducând împreună artiști din diferite domenii și prezentând diverse forme de expresie artistică.

Virgil Oprina, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, este un videojurnalist cu o vastă experiență în mediul artistic românesc, cunoscut pentru creațiile sale de materiale video de prezentare și filme documentare. Lucrările sale au fost apreciate și solicitate de cele mai importante instituții de cultură din România.

Pentru cei interesați să urmărească filmul Săptămâna Internațională a Muzicii Noi 2023, acesta poate fi accesat pe site-ul UCMR la adresa https://youtu.be/KiabXqWHaBI sau pe canalul de YouTube al UCMR.

Această inițiativă online este cu siguranță una laudabilă, permițând celor care nu au putut participa fizic la festival să se bucure de eveniment și să descopere noutățile din lumea muzicii noi. Totodată, pentru cei care au fost prezenți, filmul reprezintă o modalitate de a retrăi și de a păstra amintirea acestei importante manifestări culturale.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.