5 site-uri care te vor ajuta în rezolvarea nelămuririlor legate de programare

1

Poate ți s-a întâmplat, fiind programator începător, atunci când codezi, sau dezvolți un software, site-uri web sau aplicații, să rămâi blocat cu o problemă sau eroare care refuză să fie rezolvată, indiferent de ceea ce faci. În astfel de cazuri, mai ales programatorii începători pot avea nevoie de răspunsuri la întrebări legate de diferite limbaje de codare, platforme de dezvoltare, instrumente, API-uri și servicii. Dacă ești pasionat de tech, poți învăța dezvoltare frontend foarte ușor, apelând la un curs online.

Vrem să venim în ajutorul tău în această zonă, astfel că, îți prezentăm 5 dintre cele mai bune comunități, site-uri care ar putea avea răspunsurile pe care le cauți sau sfaturi care ar putea fi utile pentru a te ajuta să găsești soluția de care ai nevoie.

  1. StackOverflow

StackOverflow se mândrește cu o comunitate de peste 100 de milioane de utilizatori care vor să își perfecționeze abilitățile de codare. Se pot pune rapid întrebări (după înscriere) pe acest site sau se poate răspunde la întrebările puse de alții – chiar și ca oaspete. StackOverflow găzduiește întrebări în numeroase limbaje de programare, platforme și servicii , iar cele mai importante dintre ele sunt JavaScript, Java, C#, PHP, Android, jQuery, Python și HTML. Sistemul său de vot favorabil îi ajută pe oameni să obțină răspunsuri rapide după ce au postat o întrebare, iar moderarea strictă asigură că oamenii primesc răspunsuri directe sau menționări de linkuri pentru a le găsi pe Internet.

  1. Quora

Quora găzduiește conținut informativ creat și partajat de utilizatorii săi. Deși tratează o mare varietate de subiecte și majoritatea răspunsurilor pe care le vei găsi aici sunt opinii ale experților, se dovedește a fi o resursă valoroasă pentru programare și informații despre dezvoltarea software-ului .

După înscriere, poți pune întrebări făcând clic pe „Întrebare” și poți răspunde la întrebări făcând click pe butonul „Scrie” din bara de sus. Nu există o listă de categorii sau subiecte la care poți întreba sau răspunde, așa că cel mai bine este să faci o căutare pe Quora pentru a găsi orice informații necesare. Unele dintre subiectele acceptate pe care le poți găsi aici includ Java , C++ , Android , Python , Ruby , HTML5 , CSS3 și JavaScript. Există un sistem de vot favorabil în care poți acorda sau obține puncte în funcție de calitatea și relevanța răspunsului și poți vedea, de asemenea, statistici pentru răspunsurile tale.

  1. Reddit

Pentru un programator serios care prețuiește informațiile utile, Reddit a fost mult timp unul dintre cele mai bune locuri de vizitat. Are mai multe comunități care poartă discuții despre anumite interese și subiecte, inclusiv limbaje de programare, computere, Internet și multe altele. Se poate posta cu ușurință un link sau trimite o întrebare după înscrierea pe site. Poți verifica:

  • C++ pentru discuții și știri despre C++ sau programare în C++.

  • GameDev, un refugiu pentru aspiranții de jocuri și dezvoltatorii activi de jocuri, unde se discută despre motoarele de joc, problemele de programare.

  • AndroidDev, o comunitate populară care găzduiește știri, tutoriale și alte informații utile despre dezvoltarea aplicațiilor Android și multe altele.

  1. CodeProject

CodeProject oferă codificatorilor știri utile, informații și coduri sursă. Are forumuri de discuții generale pentru dezvoltatorii de software pentru a-și împărtăși gândurile cu utilizatorii care au aceleași idei din comunitate, precum și o secțiune de răspunsuri rapide pentru a pune întrebări și a primi asistență tehnică specifică. Înregistrarea îți permite să pui întrebări, să postezi în forumuri de discuții și să primești actualizări săptămânale. Găzduind o comunitate de peste 11 milioane de utilizatori, forumurile sale generale de programare sunt clasificate folosind etichete bazate pe limbaje de programare, platforme de dezvoltare și servicii web. Unele dintre subiectele populare abordate sunt .NET, C#, C++, Java, Android, SQL și Web. Site-ul are, de asemenea, o bază de articole și discuții în continuă creștere, care atrage contribuții de la dezvoltatori din întreaga lume.

  1. CodeRanch

CodeRanch, un forum de discuții pentru programatori, este un loc ideal pentru începători să învețe elementele de bază ale programării Java , Android și iOS și să posteze întrebări despre lucrurile cu care au nevoie de ajutor. Sunt disponibile și sub-forumuri despre baze de date , inginerie informatică și alte limbi, inclusiv C/C++ , Ruby , python și PHP . Se poate înregistra cu ușurință , se poate alătura unui subforum, se poate pune întrebări și se poate răspunde la întrebările fără răspuns. Site-ul găzduiește chiar și alte sub-forumuri, care discută despre cariere, produse, cadre și multe altele. Meaningless Drivel este pentru utilizatorii care sunt acolo doar pentru a vorbi, Blatant Advertising este pentru persoanele care caută expunere, iar puzzle-urile de codificare și provocările distractive sunt discutate în Programing Diversions. Cu peste 280 de mii de utilizatori înregistrați, această comunitate vitală are potențialul de a ajuta programatorii să treacă peste o problemă.

Share.

1 Comment

  1. Salutare! Este prima mea postare aici si sunt entuziasmat sa aflu despre cele 5 comunitati de dezvoltatori si codarea frontend. Sunt convins ca acest articol va ajuta pe multi programatori incepatori, ca si mine, sa se confrunte cu dificultati si sa-si aduca cunoasterea si abilitatile la un nivel mai inalt. Multumesc!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.