Roma – Calatorie Prin Orasul Etern

0

Roma este capitala Italiei, un oras situat intre muntii Apenini si marea Tireniana,  cunoscut sub numele de "orasul etern". Este un oras plin de monumente, un amestec dintre vechi si modern. Vreti sa aveti sentimentul ca respirati arta? Vizitati Roma! Aici veti descoperi maretia Imperiului Roman si multe aspecte cu privire la viata religioasa mergand la Vatican, fara a pierde niciun detaliu. 

 

Gastronomia orasului este recunoscuta pentru pastele sale fainoase delicioase si renumite, pizza, vinuri si inghetata cu mii de gusturi. Roma gazduieste, de asemenea,  multe evenimente si festivaluri traditionale, culturale si religioase. Tot aici exista, de asemenea, multe locuri unde va puteti bucura pe deplin de o noapte efervescenta:  baruri, restaurante, discoteci etc. 

 

Nu in ultimul rand, va puteti bucura de diferite excursii in locuri cu peisaje frumoase, istorice si culturale. Puteti sa faceti un tur al orasului pentru doar 25 de euro. Turul nu include accesul in muzee si dureaza aproximativ doua ore si jumatate. Include Colosseumul, Forumul Roman, Muzeele Vaticanului, Champ de Mars si cartierul evreiesc.  Bucurati-va de vizitarea orasului mergand atat pe jos, cat si pe bicicleta. In caz ca alegeti bicicletele puteti face un tur excelent al catacombelor din Calea Appian.

Cei interesati pot face o calatorie cu barca pe Tibru si oprindu-se intre Ripa Grande Duca D’Aosta Trastevere si podul din apropiere de Stadionul Olimpic. De asemenea, pe acelasi rau se organizeaza croaziere care dureaza aproximativ o ora si jumatate. Pentru cei mai romantici se pot organiza croaziere pe timp de noapte, cu muzica si dans. O astfel de croaziera porneste de la Podul Marconi si ajunge la Ostia Antica. 

Pentru cei mai indrazneti exista posibilitatea de a opta pentru o plimbare cu balonul, vizualizand in acest fel intreaga panorama a orasului. Aceasta plimbare se poate efectua de la Villa Borghese, de la ora 9.30 dimineata si pana cand apune soarele. Turul dureaza aproximativ 20 de minute si este o reala incantare.

 
Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.