McGregor – Mayweather, un meci din care doar cunoscatorii puteau face bani

0

Mult trambitatul meci de box dintre irlandezul Connor McGregor si americanul Floyd Mayweather s-a terminat asa cum au prevazut toti cunoscatorii; McGregor a cedat prin KO tehnic, in repriza a 10-a, in fata unui Mayweather care n-a fortat si n-a riscat nimic, nici macar o secunda, in stilul sau caracteristic, conform caruia doar rezultatul (respectiv banii) conteaza.

 

Cei care au pariat pe McGregor au fost sau total pe dinafara in ceea ce priveste boxul si artele martiale in general, sau orbiti de dorinta de castig mai mare, mizand pe o surpriza extrem de putin probabila. 

 

 

Pana la urma ce individ cat de cat inteligent putea paria pe un luptator consacrat in MMA, cu aptitudini de boxeur de strada, in fata unui individ care a dus boxul (cu un stil destul de mizerabil si lipsit de stralucire) pe culmea eficientei. Mayweather n-a mai riscat nimic de cel putin cinci ani, in toate partidele pe care le-a disputat, fiind tipul de boxeur cu o defensiva efectiv impenetrabila, Deplasarea in ring si eschivele, completate de stilul obstructionist la limita regulamentului, au facut din Mayweather un individ imposibil de invins, pe reguli de box. Nume mari din boxul profesionist, precum Pacquiao, Berto sau Cotto, n-au reusit decat sa-l "stearga" cu pumnii pe acest american eluziv, ca atare ce-ar fi putu scoate din maneca un irlandez guraliv, nici pe departe de neinfrant (pierduse prin submission cu o ghilotina in fata lui Nate Diaz, in UFC). 

 

Un alt aspect foarte important tinea de rezistenta de care McGregor dispunea, fiind obisnuit cu meciuri de 3 reprize a cate 5 minute. In mod previzibil, dupa primele 4-5 reprize irlandezul a inceput sa sufle greu, devenind aproape o tinta fixa. Din reprizele 7-8 nu mai putea nici macar tine bratele sus, in garda, asa ca inevitabilul s-a produs in runda a 10-a: TKO in favoarea lui Mayweather, care nu are niciun motiv sa fie mandru de victoria intr-o asemenea lupta, din care au avut de castigat doar promoterii si televiziunile care au transmis meciul, deoarece cota la principalele agentii de pariuri, pentru o victorie Mayweather, a fost de 1.25, ceea ce facea derizorii castigurile din pariuri la sume rezonabile. 

 

Cu alte cuvinte, un circ mediatic care a durat luni intregi, in urma caruia mari companii au strans miliarde de dolari, in urma caruia Mayweather a agonisit peste 400 de milioane de dolari iar McGregor ~150 de milioane de dolari. Spectacolul pugilistic a fost submediocru, intreaga manifestare putand fi numita, fara nicio exagerare, o farsa. 

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.