Repatriere decedati Anglia ca ultima intalnire sa aiba loc

0

Sunt oameni care nu accepta o despartire, pana cand nu are loc ultima intalnire, fiindca au nevoie de explicatii sau au nevoie de promisiunea ca drumurile se despart, dar nu ramane ura in suflet, ci amintiri frumoase pentru tot ce a fost.

Ultima intalnire este dureroasa, dar cel putin te linisteste. Intelegi ca totul s-a sfarsit si nu mai tragi sperante in zadar. Sunt oameni grav bolnavi, ai caror apartinatori spera ca se vor face bine si ca le va fi prelungita viata. Dat fiind ca starile lor alterneaza si speranta le este pusa la incercare. La fel este si intr-o relatie cu multe despartiri si impacari: finalul este previzibil si se impune sa fie acceptat.

Cand o persoana apropiata decedeaza departe de tara, daca apartinatorii nu solicita repatriere decedati Anglia se vor confrunta cu doua traume majore:

1.Sentimentul de vinovatie fiindca nu au actionat si cel drag va avea un mormant necunoscut, la care nimeni nu va veni cu flori si lumanari si nimeni nu va veni in vizita. Se crede ca daca nu ii oferi celui apropiat un mormant si ceremonia de inmormantare vei fi blestemat, fiindca aceasta este o datorie sacra.

2.Sperantele desarte ca persoana respectiva s-ar putea sa nu fie moarta si sa revina intr-o zi. Nimic nu este mai chinuitor ca aceasta stare! Iti este greu sa accepti, fiindca nu ai primit sicriul la capela, nu ai mangaiat crucea inscriptionata si nu ai putut sa imparti pachetele in memoria lui. Te doare ca a murit singur si nu ai putut compensa, aprinzand o lumanare si depunand o coroana pe care sa scrii un mesaj de multumire. Regretele vor dura toata viata si vei tresari, cand vei auzi un zgomot suspect noaptea.

Ultima intalnire se impune sa aiba loc, iar angajatii firmei de pompe funebre se vor ocupa de pregatirea atenta a ei. Se lucreaza intens, dar efortul lor merita, fiindca dupa suferinta din perioada de doliu, iti vei gasi linistea.

Va fi ca in romanul sadovenian Baltagul. Vitoria Lipan se zbuciuma sa afle cauzele disparitiei sotului ei, sa ii gaseasca ramasitele, dar si sa ii demaste pe ucigasi, iar dupa inmormantare si dupa organizarea parastasului, se intoarce acasa si reia cursul vietii.

Te resemnezi, dupa ce vezi sicriul si iti dai seama ca trebuie sa te implici in organizarea inmormantarii si pentru acest lucru trebuie sa fii puternic. In prezent, apartinatorul nu se mai ocupa personal, dar el are dreptul legal sa aleaga o firma de pompe funebre care sa organizeze fiecare etapa ca inmormantarea sa decurga perfect.

In cazul repatrierii, familiei i-ar fi imposibil sa se ocupe, din cauza urmatoarelor motive:

-multe state refuza sa incredinteze trupul neinsufletit unor persoane, ci permit numai firmelor de pompe funebre sa preia decedatul si sa il pregateasca de lunga calatorie de mii de kilometri.

Nu au luat aceasta masura cu rea intentie, ci stiu ca familia nu cunoaste legislatia funerara internationala actuala si nu are nici resursele sa o respecte. De unde ar putea lua familia cele doua sicrie standard: adica sicriul din zinc si sicriul din lemn de esenta tare?

Cum ar putea apartinatorii sa asigure imbalsamarea de durata a trupului neinsufletit?

-sunt atat de multe etape de parcurs, incat numai o echipa unita si bine coordonata le poate realiza intr-un timp atat de scurt.

Repatrierea debuteaza departe de tara cu preluarea decedatului din locul in care se afla si pregatirea atenta a acestuia de lunga calatorie.

Este un noroc ca intoarcerea catre casa sa se faca in anotimpurile reci, dar firma ia masurile necesare ca defunctul sa reziste si la temperaturi caniculare.

Daca ai avea permisiunea ca in tara sa deschizi capacul sicrielor, ai ramane uimit si toata viata recunoscator de cat de bine l-au pregatit pe cel drag de intalnirea cu cei dragi si cu cei care l-au cunoscut.

Ai putea vedea un chip perfect, haine de cea mai buna calitate care arata impecabil pe trupul neinsufletit, un chip frumos, linistit, impacat cu soarta.

Si in vremurile bune repatrierea se face cu capacul sigilat, iar in timpul pandemiei masura se justifica de zece ori mai mult.

Intoarcerea catre casa este permisa dupa procurarea actelor necesare: pasaportul funerar in care se gaseste ruta repatrierii, certificatul de deces si adeverinta de imbalsamare.

Trecerea granitei cu un sicriu sigilat nu este permisa in orice masina.

Si pentru aceasta hotarare exista numeroase explicatii. In primul rand, masina funerara este prevazuta cu temperaturi scazute, fara de care ajungerea sicriului la destinatie in conditii optime nu ar fi garantata. Trupul acela lipsit de viata trebuie protejat de temperaturile ridicate care par sa topeasca totul in jur.

In al doilea rand, usa se incuie si sicriul are stabilitate in locul special amenajat de depunere.

Se merge mult, se merge cu viteza, de aceea incarcatura pretioasa se impune sa fie securizata.

Insemnele elegante ale masinii funerare impun respect si ceilalti participanti la trafic vor aprinde luminile la intalnirea acesteia.

Masina funerara este gandita special pentru acest tip de transport si este foarte curata si bine intretinuta. Pentru toate acestea, solicita servicii repatriere Anglia firmei prezentate mai sus si nu vei regreta!

Dupa inmormantare vei gasi linistea de care ai nevoie, sa iti continui viata de acolo de unde ti s-a parut ca s-a oprit brutal.

Viata vine cu suisurile si coborasurile ei, cu incercarile ei, dar trebuie sa trecem cu fruntea sus peste toate.

In calitate de apartinator te linistesti dupa ce iti faci pe deplin datoria fata de defunct.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.