Reguli de igienă atunci când mergi la bazin

0

Mersul la bazin înseamnă petrecerea timpului liber într-un mod relaxant și vesel. Nu trebuie să aștepți sezonul cald pentru a merge la piscină, poți să alegi una interioară. Nu uita însă regulile de igienă. Respectate, acestea te vor proteja de infecții și alte probleme de sănătate.

Înotul în bazin, relaxarea pe marginea piscinei sunt acțiuni menite să ofere plăcere. Abia aștepți să ai o zi recreativă la bazin? O idee foarte bună pentru o destindere binemeritată, după o săptămână grea de muncă. Totuși, înainte de a lua orice decizie, îți recomandăm să nu uiți regulile de igienă pe care trebuie să le respecți înainte de a intra în apa piscinei, dar și după.

Apa din bazin este dezinfectată periodic, dar nu toți agenții patogeni pot fi distruși astfel. Cu ce afecțiuni te poți întoarce acasă după o zi petrecută la bazin? Vărsături apărute ca urmare a unor tulburări gastro-intestinale, iritații ale pielii, ale ochilor, infecții urinare, dar și probleme la nivelul urechii. Acestea sunt motivele pentru care este bine să iei câteva măsuri de siguranță pentru protecția ta și a celorlalți.

Atenție la infecții

Dacă ai o infecție pe care nu o tratezi sau care a fost diagnosticată de medicul specialist și te afli în perioada de tratament, nu merge la bazin și, cu atât mai mult, nu intra în apă. Infecțiile se pot transmite cu ușurință prin intermediul apei. Odată ajunși în apă, microbii pot supraviețui o perioadă, ceea ce înseamnă că te poți infecta ușor.

Dacă ai sensibilitate în zona abdomenului inferior și senzație de usturime când urinezi este bine să faci o serie de analize pentru eventuale infecții urinare. Tratamentul potrivit, administrat rapid, te scapă de toate neplăcerile.

Evită problemele pielii

Iritațiile și afecțiunile dermatologice ar trebui să te determine să acorzi o atenție sporită relaxării la bazin. Recomandat este să intri în apa bazinului după un duș cu apă și săpun, iar la ieșire să ai același ritual.

Ai grijă de ochi

Un copil cu conjunctivită poate transmite ușor afecțiunea tuturor celor care intră în apă. Așadar atenție pentru a nu contracta această problemă de sănătate. Clătește ochii la ieșirea din bazin cu multă apă.

Fii atent la afecțiunile gastro-intestinale

Ideal este să nu înghiți apă din bazin pentru că poate declanșa o problemă digestivă. Dacă treci sau doar ce ai trecut printr-un episod diareic este recomandat să nu intri în piscină pentru a evita transmiterea unor probleme gastro-intestinale.

Copiii mici care încă poartă pampers, chiar și dacă este vorba de unul impermeabil, trebuie verificați cu atenție și schimbați periodic, tocmai pentru a nu transmite agenți patogeni.

Nu neglija infecțiile de la nivelul urechilor

Urechile sunt organe sensibile. Din piscinele aglomerate poți lua infecții frecvent. Otitele se manifestă cu dureri la nivelul urechilor, frisoane, uneori febră și vărsături.

Prosop și papuci proprii

Nu uita să ai la tine cel puțin un prosop pe care îl aduci de acasă. Evită să te ștergi cu unul de la piscină, pentru că nu ai cum să știi dacă a fost igienizat corect. Ciupercile pot să apară atât pe pielea umedă, cât și dacă produsul utilizat nu este curat.

Folosirea unor papuci “de împrumut” poate duce cu ușurință la contractarea unei ciuperci a piciorului sau unghiilor.

Mersul la bazin poate fi relaxant, dar și foarte stresant dacă te gândești la toate afecțiunile care pot să apară în spațiile aglomerate, în care sunt prezente multe persoane, iar regulile de igienă nu sunt respectate întocmai de toți. Câteva măsuri de protecție te pot ajuta, dar dacă apar problemele mergi de urgență la medic pentru diagnostic și tratament de specialitate.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.