4 sfaturi pentru constructia unui gratar de gradina

0

Infrumusetarea unei gradini se poate face prin peisagistica, insa in acelasi timp se poate face si prin construirea unor elemente speciale, asa cum este gratarul de gradina. Un gratar te va ajuta sa iti petreci timpul intr-un mod placut, alaturi de cei dragi si sa te bucuri de preparate delicioase, gatite in cel mai delicios mod. Afla cum poti construi un gratar de gradina si care sunt cele mai bune sfaturi care te pot ajuta in acest sens.

Foloseste materiale de calitate pentru realizarea gratarului

Daca vrei sa te bucuri de un gratar rezistent si estetic, atunci ar trebui sa ai in vedere cumpararea unor materiale de calitate pentru realizarea acestuia. Vei avea nevoie de caramida plina pentru gratare, de adeziv si de ciment pentru realizarea bazei, dar si de elementele de utilare, precum chiuveta sau gratarul pentru prepararea hranei.

Caramida este cel mai important material care iti va fi necesar in procesul de construire, iar alegerea caramizii pline va garanta atat rezistenta ansamblului, cat si incalzirea eficienta a acestuia si mentinerea unei temperaturi potrivite in timpul prepararii hranei. Caramida este recunoscuta pentru proprietatile sale in acest sens, asa ca aceasta trebuie sa fie de calitate si integra, fara colturi rupte si fara fisuri.

Este recomandat sa nu faci compromisuri atunci cand alegi aceste materiale, deoarece un gratar de gradina este complet expus si in consecinta el trebuie sa reziste cerintelor mediului exterior. Alege sa cumperi materialele din magazine specializate, precum Mathaus, acolo unde vei gasi tot ceea ce iti trebuie pentru construirea unui gratar.

Alege in mod corect zona in care construiesti gratarul

Un gratar de gradina va avea nevoie de cateva cerinte speciale in ceea ce priveste pozitionarea, deoarece acesta poate produce incidente din cauza focului. De aceea se recomanda amplasarea la o anumita distanta de locuinta, de cel putin un metru, tocmai pentru a evita pericolul incendiilor.

De asemenea fumul poate fi o problema, asa ca amplasarea trebuie sa fie facuta astfel incat fumul sa nu patrunda in casa. In acelasi timp va trebui sa pozitionezi gratarul astfel incat sa poti avea acces facil la acesta fara a fi nevoit sa te strecori sau sa faci compromisuri pentru a ajunge la el.

Dimensioneaza corect gratarul

Daca ti-ai propus sa construiesti un gratar in curte, un aspect special tine de dimensionarea acestuia. Este recomandat ca mai inainte de orice sa iti faci o schita a acestuia, deoarece ea iti poate da indicatii importante si cu privire la pozitionare, dar si cu privire la consumul de materiale.

Este recomandat sa discuti cu persoane specializate care sa faca proiectul gratarului, pentru a fi sigur ca acesta respecta cerintele in ceea ce priveste dimensionarea si pozitionarea, dar si cerintele de rezistenta de care ai nevoie pentru a te bucura de o constructie sigura si durabila.

Nu uita de elementele de finisare

Un gratar de gradina poate fi acoperit cu piatra naturala sau poate fi doar lacuit. Lacul are rol de impermeabilizant, astfel incat gratarul sa reziste cat mai bine la intemperii si umiditate.

Alege sa lucrezi cu o echipa de muncitori daca vrei ca lucrarea ta sa fie cat mai bine realizata, sau daca nu vrei sa ai batai de cap in ceea ce priveste calculul si modelarea structurii.

Avand in vedere aceste aspecte poate fi mai usor sa realizezi gratarul de gradina. Fii atent la realizarea bazei de beton, deoarece aceasta va oferi sustinere si nu uita sa folosesti un adeziv suficient de puternic, pentru ca intregul ansamblu sa fie cat mai rezistent.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.