Recital de pian – Pietro Bonfilio

0

Stagiunea camerală on line a Filarmonicii George Enescu propune pentru seara zilei de duminică, 6 decembrie, un recital de pian susținut de pianistul italian Pietro Bonfilio.

Recital de pian – Pietro Bonfilio
Facebook Live

Filarmonica George Enescu, Ateneul Român
Duminică, 6 decembrie, ora 19
Online cu Facebook Live
Recital de pian Pietro Bonfilio

Program
D. Șostakovici – Trei dansuri fantastice, op. 5
G. Martucci – Tarantella, op. 44
P. Constantinescu – Joc Dobrogean (Toccata)
M. Musorgski – Tablouri dintr-o expoziție

Recital organizat în colaborare cu Institutul Italian de Cultură București

Pianistul italian Pietro Bonfilio s-a născut în anul 1990 în Scansano, un sat din Toscana. A fost student la Conservatorul „Giuseppe Verdi” din Milano. Urmează apoi cursurile unui masterat la Conservatorul Regal din Scoția. A avut șansa să studieze cu maeștrii precum Vincenzo Balzani, Lang Lang, Michele Campanella, Victor Sangiorgio, Jean‐Marc Luisada, Giuseppe Andaloro.

Pietro Bonfilio a susținut concerte în SUA (Carnegie Hall în New York), Anglia, Israel (Jerusalem Music Centre, Conservatorul de muzică din Tel Aviv), în multe alte orașe din Suedia, Norvegia, Germania (Berlin Ernst Reuter Saal), Fanța, Scoția (Royal Concert Hall of Glasgow), România ( Festivalul de pian de la Piatra Neamț), Mexico (Centrul Cultural Bicentenario din Mexico City), Cambodgia, Honk Kong, Thailanda, Turcia… Prezențele sale în țara natală sunt numeroase și pianistul a putut fi aplaudat de multe ori pe scena Teatrului alla Scala din Milano, în palate din Florența, Venezia și Neapole.

În anul 2017 apare primul CD sub egida Brilliant Classics dedicat compozitorului rus Dimitri Kabalevsky. Urmează o a doua apariție discografică la Suonare Records, care cuprinde lucrări semnate de compozitori ruși din secolul al XIX-lea.

Recitalul pianistului poate fi urmărit on line pe
Facebook https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/ și pe
canalul YouTube https://bit.ly/2wMctlw

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.