Recital cameral Brahms si Beethoven

0

În 11 mai, la ora 19, publicul meloman este invitat, din nou, la un concert cameral în Sala mică a Ateneului Român. Pe scenă se vor afla trei tineri instrumentiști care și-au propus să își unească forțele și talentul într-o formație de trio și să abordeze curajos lucrări de referință din literatura de gen semnate Johannes Brahms și Ludwig van Beethoven.

Stagiunea de marţi seara
Marți, 11 mai, ora 19, Ateneul Român, Sala mică

Recital cameral
Sebastian Antoneac – clarinet
Cornelius Zirbo – violoncel
Theodor Dumitru – pian
Brahms
Program
Johannes Brahms – Trio în la minor, op. 114
Ludwig van Beethoven – Trio în si bemol major, op. 11

S-au pus în vânzare, online și la casa de bilete din incinta Ateneului Român, biletele pentru următorul concert din Stagiunea de marți seara.

Cornelius Zirbo este laureat a numeroase concursuri în țară și în străinătate, amintim: Concursul Internațional de Coarde “StreichWerk” de la Berlin, ( llocul I), Concursul International “Young Virtuosos”, Sofia, Bulgaria (locul I); Concursul Internațional de Violoncel “Antonio Janigro”, Croația (locul III); Concursul Internațional de Violoncel “ProArt”, Ucraina (locul II), Concursul Internațional “Concertino Praga”, Cehia (locul II). Cornelius a cântat pe scena celebrelor festivaluri de muzică: Verbier (Elveția), Enescu (România), SoNoRo (România), Chiemgauer Musikfrühling (Germania), South Bohemian (Cehia) și Toamna Muzicală Clujeană (România).

Sebastian Antoneac urmează studiile de licență la Universitatea Națională de Muzică București, secția clarinet la clasa prof. univ. dr. Emil Vișenescu. Tânărul clarinetist a avut recitaluri și concerte în țări precum Germania, Islanda, Israel, Belgia. A fost susținut ca bursier de fundațiile Club Rotary, Școala de valori – Bursele Start și Fundația Regală Margareta a României.

Pianistul Theodor Dumitru este student la Universitatea Națională de Muzică București, clasa prof. univ. dr. Dana Borșan. De-a lungul anilor, a obținut numeroase premii la concursuri precum Olimpiada Națională de Muzică, “Pro Piano” (București), “George Georgescu” (Tulcea) ș.a. A participat la cursuri de măiestrie susținute de Florian Mitrea, Maria Masycheva, Georgy Gromov, Joanna MacGregor, Pascal Rogé.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.