Primul SUV 100% electric de la Audi, e-tron quattro

0

Acum ceva vreme mai multe site-uri de stiri auto care se respecta au oferit informatii despre primul SUV 100% electric de la Audi, despre e-tron quattro este vorba. Nimic nu a fost oficial, pana acum cateva saptamani cand a aparut un comunicat de presa pe site-ul audi.com despre e-tron quattro. Acesta a fost prezentat mai tarziu la Salonul International Auto ce a avut loc la Frankfurt.

 
e-tron quattro este mai mult decat un Q6, este un model electric 100% cu linii perfecte de design. La dezvoltarea acestui SUV, Audi a folosit un nou concept care combina doua importante aspecte, adica aerodinamica si design-ul creativ, conceptul se numeste Aerosthetics. In asa fel fluxul de aer din jurul masinii este dirijat unitar catre elementele mobile a acestuia. Autonomia este foarte ridicata, ajunge undeva la 500 de kilometri, este chiar o cifra impresionanta pentru o masina electrica.
 
Propulsia este 100% electrica, datorita bateriilor de tip litiu-ion care sunt amplasate in partea inferioara a masinii, chiar acolo unde nu ne asteptam, sub scaunele pasagerilor din spate, astfel amplasarea lor permite un centru de greutate coborat si un comportament dinamic foarte corect. Acesta are trei motoare electrice, primul motor este mai mare si este amplasat in partea din fata, iar cele doua motoare sunt in spate. Nu se stie exact cati cai putere are, dar putem preconiza undeva la 500 de cai putere.
 
Masina a fost construita pe platforma modulara numita MLB 2, aceeasi platforma pe care o regasim si la noul Q7, aceasta ar putea sa fie folosita si pentru noile modele care vor urma. Nu se stie exact informatii despre productia in serie, dar prin 2018 vom avea disponibile masini e-tron quattro. Ar putea sa fie un concurent foarte puternic pentru SUV-ul de la Tesla, care este deja anuntat si urmeaza sa fie livrate primele unitati la inceputul anului viitor. Daca Audi ar incepe productia mai repede, ar putea concura foarte bine cu SUV-ul X de la Tesla. 
Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.