Cele mai bune 5 aplicatii SEO pe care trebuie sa le foloseasca un webmaster

0

Sunt multi webmasteri care isi administreaza unilateral afacerile online, la fel cum exista manageri online care sunt platiti pentru a raspunde de imaginea si prezenta generala a unor branduri pe internet. Indiferent de tabara in care te afli, ai nevoie de ultimele resurse disponibile pentru a-ti facilita munca de om al departamentului de seo.

Din acest punct de vedere, iti prezentam cele mai noi si mai folosite aplicatii pe care dezvoltatorii le-au realizat special pentru webmasteri si manageri. Cu ajutorul lor, orice campanie SEO o poti derula mult mai simplu, chiar si atunci cand alegi sa externalizezi anumite servicii SEO catre agentii sau colaboratori.

Google Analytics App pentru Android

In orice loc, in orice minut al zilei, aplicatia Google Analytics iti ofera aceleasi satisfactii precum o face interfata grafica pentru PC pusa la dispozitie webmasterilor. De altfel, ai in palma ta acces la statisticile care te intereseaza si poti jongla cu cifrele astfel incat sa ai tot timpul sub observatie campania de optimizare SEO si rezultalte pe care aceasta le ofera. Un update al aplicatiei a fost lansat de curand, posesorii unor device-uri Android avand acces la mult mai multe date cat si la un panou de administrare mai intuitiv.

Dashboard for Google Analytics – pentru iPhone/iPad

Similara cu aplicatia prezentata anterior, Dashboard for Google Analytics serveste pasionatilor de SEO care folosesc device-uri oferite de Apple. Ai acces la indicatorii de performanta generali cat si date despre statisticile real time ale site-ului tau, unealta fiind perfecta pentru momentele in care esti in vacanta sau absentezi de la birou din motive intemeiate.

In plus, un avantaj al sau este de natura grafica, mai multe template-uri predefinite combinand utilitatea SEO cu designul avangardist.

SEO Pro pentru iPhone/iPad

SEO Pro este una dintre cele mai ravnite unele din segmentul optimizarii pentru motoarele de cautare iar aceasta aplicatie para sa conduca traditia la un nivel mult mai avansat. Cu ajutorul unei astfel de unelte poti masura in timp real indicatori precum PageRank, MozRank, Alexa Score sau aspecte de natura onpage ale site-urilor pe care navighezi.

O alta noutate in cazul aplicatiei SEO Pro care a venit odata cu ultimul update se leaga de implicarea acestui tool in sfera Social Media. Desi se adreseaza in mare masura celor care activeaza in domeniul optimizarii pentru motoarele de cautare, SEO Pro este o aplicatie cu mai multe optiuni dedicate retelelor sociale precum Facebook, Twitter, Linkedin sau Google +. Concret, ai acces la statistici despre aprecierile paginilor tale, ale anumitor sectiuni din site cat si detalii despre activitatea sociala a site-urilor pe care le administrezi.

HubSpot pentru Android/IOS

Esti un fan inrait al resurselor cu si despre motoarele de cautare? Atunci trebuie sa detii si tu aplicatia HubSpot, ultima sa versiune fiind utilizabila de pe majoritatea device-urilor mobile, mai putin cele care ruleaza sistemul de operare Windows Mobile.

Ai acces la date despre campania ta de optimizare SEO precum si scoruri din domeniul social media, al lead-urilor cat si al prezentei site-ului tau in randul celor care folosesc exclusiv device-urile mobile. Stii cat de importante sunt lead-urile pentru un site si trebuie sa ai intotdeauna la indemana o aplicatie precum HubSpot pentru a masura in timp real munca depusa si prezenta afacerii tale in motoarele de cautare.

SECockpit SEO Keyword Research Tool

Chiar daca varianta de baza SECockpit nu este cea mai prietenoasa, aplicatia reuseste sa schimbe dramatic aceste statistici. Este foarte bine definita, interfata este foarte prietenoasa, in timp ce cautarea cuvintelor cheie de interes este o activitate relativ banala.

Am putea compara aceasta aplicatie cu solutia Keyword Planner pusa la dispozitia webmasterilor de catre Google Adwords, insa parerea noastra este ca SECockpit este cu mult mai reusita. Chiar daca ai deja o lista de cuvinte cheie pe care o rulezi in mod obisnuit, SECockpit Keyword Reseach Tool iti ofera perspectiva posibilitatii de a imbuntatii oricand premisele site-ului tau.

Daca aveti si alte recomandari de aplicatii prin care procesul de optimizare SEO si monitorizare a campaniilor de internet marketing sa se deruleze mult mai cursiv, asteptam cu mare drag recomandarile voastre.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.