Primul concert din Vara Magica 2016 la Ateneul Roman

0
Stagiunea Vara Magica editia a V-a anunta un nou regal de concerte de clasa internationala! 
Orchestra Romana de Tineret sub bagheta lui Cristian Mandeal deschide editia a cincea a Festivalului Vara Magica in seara de 13 iulie, de la ora 19, la Ateneul Roman. Solistul serii va fi tanarul violoncelist Åžtefan Cazacu, care va interpreta Variatiuni pe o tema rococo pentru violoncel si orchestra, op. 33 de Ceaikovski, iar programul va mai cuprinde Simfonia nr. 1  in Re major, op. 25 – Clasica de Prokofiev si Simfonia nr. 4 in La major, op. 90 – Italiana de Mendelssohn.
Aceste lucrari cunoscute ca fiind dintre cele mai atractive si captivante pagini ale literaturii romantice si post-romantice vor beneficia de versiuni pline de energie si stralucire, facand din programul serii o experienta artistica de neuitat. Pe scena se va afla elita tinerei generatii de muzicieni romani, care sub conducerea si formarea muzicala a dirijorului Cristian Mandeal a fost rasplatita de ovatiile publicului in marile sali de concert ale Europei.
Lanto Communication organizeaza a cincea editie a Festivalului “Vara Magica” la Ateneul Roman din Bucuresti intre 13 iulie si 24 august 2016, concertele sunt organizate in fiecare saptamana si prezinta pe afis formatii camerale, dar si orchestre simfonice precum Orchestra Romana de Tineret, Orchestra de Tineret a Portugaliei, Orchestra Sinfonietta si Orchestra Junior, alaturi de celebri dirijori si solisti romani si straini. Cea de a V-a editie a Festivalului „Vara Magica” reafirma forta PARTENERIATULUI prin care Lanto Communication ofera publicului sau o vara la standarde culturale europene. 
Beneficiind de aer conditionat, Sala Mare a Ateneului Roman va fi gazda unui sir de evenimente artistice de nivel international.
 
Organizator : Lanto Communication
Partener asociat : Centrul National de Arta Tinerimea Romana
Partener: Fundatia Prietenii muzicii – Serafim Antropov
Parteneri media : Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, TVR 2
 
Info suplimentare:
https://www.facebook.com/FestivalulVaraMagica/
           

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.