Pianistul Andrei Vieru, recital extraordinar la Ateneul Român

0

Recitalul pianistului Andrei Vieru, care va avea loc în Sala mare a Ateneului Român, miercuri, 28 iunie, la ora 19:00, închide stagiunea de concerte 2022-2023este un eveniment muzical deosebit ce va cuprinde lucrări din creația a doi compozitori importanți, Anatol Vieru și Johann Sebastian Bach. Andrei Vieru este recunoscut atât ca muzician talentat, cât și ca eseist de succes.

Anatol Vieru, tatăl artistului, este considerat unul dintre cei mai importanți compozitori români din secolul XX. În cadrul recitalului, Andrei Vieru va interpreta “Suite Din Lumea copiilor” compusă de Anatol Vieru, o lucrare ce demonstrează legătura artistică dintre tată și fiu.

De asemenea, programul va include și un aranjament pentru pian al unei lucrări de Bach realizat de Andrei Vieru. Johann Sebastian Bach este unul dintre cei mai influenți compozitori din istoria muzicii și Andrei Vieru se simte legat de creația acestuia prin afinitățile profunde și înregistrările apreciate la nivel internațional.

Un punct culminant al recitalului va fi interpretarea uneia dintre cele mai complexe, spectaculoase și fascinante compoziții pentru claviatură scrise vreodată, Variațiunile Goldberg de Bach. Această lucrare este considerată un adevărat capodoperă a muzicii clasice și va oferi publicului o experiență muzicală remarcabilă.

Andrei Vieru este recunoscut ca o personalitate originală și captivantă în viața culturală, fiind apreciat atât pentru talentul său muzical, cât și pentru activitatea sa de eseist. Lucrările sale, precum “Ecleziastul vesel”, “Elogiul vanității” și “Elogiul frontierelor – Mic tratat de libertate”, au avut un mare succes în rândul publicului.

Recitalul lui Andrei Vieru reprezintă un eveniment artistic și intelectual deosebit, iar prezența sa pe scenă este întotdeauna un moment de mare importanță pentru iubitorii muzicii și culturii.

Prețurile biletelor sunt:

Categoria I: 120 lei
Categoria II: 110 lei
Categoria III: 100 lei

Biletele se pot cumpăra:

De la Casa de Bilete a Ateneului Român (Program: marți – vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar. Telefon: 021.315.68.75)
Online, accesând site-ul www.fge.org.ro

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.