Pentru productii de fructe abundente alege seminte pepeni galbeni de la Esenzi

0

Intotdeauna am avut parte de sprijinul celor dragi, pentru a porni o afacere in domeniul agriculturii. Mai exact, mi-am dorit sa fac productii proprii de pepeni galbeni, deoarece am dorit sa lansez o gama de deserturi fresh care sa contina acest ingredient principal. Mi-am dorit sa deschid o terasa pe care sa servesc suc natural din pepene, inghetata naturala, smoothie-uri, salate de fructe, iaurturi cu aroma de pepene galben si asa mai departe. Desi initial am crezut ca imi va fi greu sa pornesc o astfel de afacere pe cont propriu, o data ce am facut primul pas, totul mi s-a parut mult mai usor. Iata cum am procedat eu:

  1. Pentru ca deja detineam terenul necesar, urmatorul pas a fost sa investesc in seminte pepeni galbeni, dar si in echipamente moderne pentru sisteme de irigat in camp. Semintele de pepeni galbeni le-am achizitionat de pe magazinul online al celor de la Esenzi. Nu a fost o alegere la intamplare – eu cunosteam deja acest site, pentru ca imi achizitionam ustensilele de gradinarit de pe el. Tot de pe Esenzi am cumparat si accesoriile pentru sistemele de irigare. Si costurile totale nu m-au ars la buzunare, daca aceasta este intrebarea care va venea acum in minte.
  2. In paralel cu productia de pepeni galbeni, a trebuit sa construiesc si terasa propriu zisa. Am ales un loc strategic din oras si am inceput demersurile legale, pentru a da drumul lucrarilor. Nu a fost usor, pentru ca si partea birocratica a afacerii a trebuit pusa la punct, plus multe avize sanitare si nu numai, necesare unei astfel de afaceri (fiind vorba de produse de consum, este lesne de inteles de ce am nevoie de ele).
  3. Am inceput sa lucrez la retete proprii de sucuri, smoothie-uri, iaurturi, inghetata care sa contina ca ingredient principal pepenele galben, pe care sa il combin cu diverse alte ingrediente pe placul meu. De tinut minte ca aroma de pepene galben a fost vedeta si premisa de la care am pornit.
  4. Nu m-am limitat la un singur soi de seminte de pepene galben. Sunt de parere ca varietatea este importanta, asa ca am ales mai multe feluri de seminte.
  5. Cand terenul a fost gata pregatit, semanarea a avut loc in cel mai scurt timp cu putinta. Am fost mereu pe teren ca sa ma asigur personal ca totul decurge cum trebuie, ca sistemul de irigare functioneaza perfect si la orele la care l-am setat si ca plantele nu sunt invadate de buruieni sau atacate de boli sau daunatori. Imi place sa fiu intotdeauna gata de orice, nu las loc de surprize in ceea ce ma priveste. Si este o disciplina pe care am dorit sa o implementez si in afacerea aceasta.
  6. Cand terasa a fost gata, am dat deschiderea cu increderea ca totul va decurge bine, pentru ca am avut grija ca si cel mai mic detaliu sa fie pus la punct.
  7. Pot spune ca ma bucur de un real succes si mi-as dori sa impartasesc acest lucru cu toata lumea care doreste sa porneasca o afacere proprie, dar nu stiu ce fel de afacere.

Ideea cu culturile de pepeni galbeni a fost spontana si a pornit doar de la faptul ca detineam deja o portiune foarte semnificativa de pamant, teren extravilan pe care doream sa il valorific cat mai bine si mai mult cu putinta. Mi-am urmat visul si pot spune ca am inceput deja sa culeg si roadele. Dar asta nu inseamna ca ma culc pe o ureche, ci inseamna ca voi munci sim ai mult ca totul sa mearga struna. Nu voi lasa nimic la voia intamplarii, mereu voi avea grija de ceea ce inseamna legalitate si ma voi asigura ca toti clientii mei se bucura de produse proaspete, delicioase, racoritoare, care sa le gadile papilele gustative. Dar nu as fi ajuns niciodata aici daca nu aveam sprijinul familiei si serviciile oferite de Esenzi – magazinul online pe care l-am intitulat personal partenerul meu de afaceri numarul unu.

Daca iti doresti seminte de legume, fructe, salate sau ierburi aromatice de calitate, atunci alege cu incredere Esenzi, pentru ca gama lor de seminte este vasta si extrem de accesibila. Ai de unde alege, daca ai curiozitatea sa le vizitezi shop-ul ca sa vezi despre ce este vorba.

Eu apelez la Esenzi si daca am nevoie de un sfat in plus, legat de domeniul agriculturii sau de produsele lor disponibile pe site. Aproape lunar fac achizitii noi de la ei si deja am format o legatura stransa cu echipa lor. Ma bucur ca, desi ma aflu in postura de client fata de ei, am parte de aceeasi intelegere si respect.

Vrei si tu sa iti deschizi propria afacere? Iata ce trebuie sa faci:

  • Actioneaza azi, ia masuri azi, indiferent de natura sau dimensiunea actiunilor. Important este sa faci ceva, orice, in fiecare zi, pentru a fi cu un pas mai aproape de indeplinirea propriilor vise.
  • Ocupa-te de partea legala a unei afaceri, adica aceea care presupune birocratia. Daca nu vrei sa ai parte de alergatura, apeleaza la experti in domeniu care sa se ocupe de cazul firmei tale, astfel incat aceasta sa fie deschisa in cel mai scurt timp cu putinta, ca sa poti sa te pui pe treaba.
  • Reinvesteste mereu o anumita suma de bani din castigurile facute si nu cheltui niciodata tot capitalul de care dispui (mereu trebuie sa ai fonduri financiare de rezerva, in caz ca se intampla situatii neprevazute).
Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.