Patru tipuri de fierastraie produse de Makita, care merita achizitionate

0

Cei care iubesc tamplaria stiu ca fierastraul este unul dintre cele mai importante ustensile dintr-un atelier. Un fierastrau bun reuseste sa ofere precizie in taiere, siguranta si eficienta. Pe piata exista foarte multe variante de fierastraie, insa conform celor de la atelierultau.ro, cele mai eficiente din punct de vedere al raportului calitate/pret sunt cele de la Makita.

De ce Makita?

Makita este un brand japonez infiintat in anul 1915, care initial se ocupa de vanzarea si de repararea corpurilor de iluminat, a motoarelor si a transformatoarelor. Usor, usor, compania s-a specializat in motoare electrice iar din 1958 a inceput sa produca scule electrice. Prima scula electrica produsa de Makita a fost un polizor electric actionat manual. Acesta a dat tendinta ulterioara a companiei de a produce din ce in ce mai multe scule electrice: masini de slefuit, fierastraie, masini de gaurit electrice, etc.

Astazi, Makita a cucerit toata lumea cu produsele sale de calitate si in materie de fierastraie reuseste sa ofere foarte multe variante, gandite pentru a acoperi toate nevoile dintr-un atelier.

Care sunt tipurile de fierastraie produse de Makita?

  1. Fierastraul pendular. Este o unealta gandita pentru taierea precisa. Cu un fierastrau pendular se pot face taieturi drepte, in arc sau in cerc si se pot crea modele foarte interesante. Fierastraiele pendulare de la Makita se remarca prin ergonomie si control facil, siguranta si foarte multe optiuni de taiere. De-a lungul timpului s-a investit foarte mult in tehnologii care reduc vibratiile i fac taierea mult mai eficienta.
  2. Fierastraul de masa. Fierastraiele de masa Makita sunt aparate complexe si mari, destinate taierii scandurilor de dimensiuni mari. La fel ca si in cazul fierastraielor pendulare, inglobeaza o serie de tehnologii moderne, care permit taierea inclinata, asigura o manevrabilitate usoara si o doza mare de siguranta.
  3. Fierastraul circular. Este un ferastrau care poate sa fie folosit atat de profesionisti, cat si de amatori. Este perfect pentru taieturile de mare precizie in placile de PAL sau de lemn si se remarca printr-un cost destul de mic. Fierastraiele circulare de la Makita sunt foarte bine construite, ofera o manevrabilitate foarte buna si pot fi folosite cu usurinta atat de profesionisti, cat si de cei care se afla la primele lucrari in lemn. Un mare avantaj al acestor fierastraie este reprezentat de dimensiunile mici.
  4. Fierastraul sabie. Este o varianta electrica a clasicului fierastrau de mana. Un astfel de fierastrau permite taierea rapida a crengilor sau a elementelor de lemn destul de subtiri. Este perfect in gradina, mai ales daca este suficient de puternic si este alimentat cu ajutorul unui acumulator Li-Ion.

Un fierastrau se poate dovedi util atat pentru cei care locuiesc la casa, cat si pentru cei care locuiesc la apartament. Este unul dintre ustensilele esentiale din trusa unui mester si trebuie sa fie ales cu atentie. Pentru cei care doresc calitate si in acelasi timp sunt in cautarea unui pret decent, fierastraiele Makita sunt cele mai bune optiuni de pe piata.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.