.
3

Noua stagiune a Operei Naționale București

0

Programul lunii octombrie la Opera Națională din București (ONB) sună extrem de variat și promițător, oferind publicului ocazia de a se bucura de reprezentații de operă și balet captivante. Iată o prezentare mai detaliată a spectacolelor planificate. Evenimentele programate pentru luna octombrie la Opera Națională București (ONB) promit o varietate impresionantă de spectacole. Iată o scurtă prezentare a acestor evenimente:

1. Dipticul “La Piață” de Mihail Jora și “Revuluția” de Adrian Iorgulescu

Data: Miercuri, 4 octombrie, ora 18:30
Regie: Alexandru Nagy
Dirijor: Cristian Mandeal
Coregrafie: Sandra Mavhima
Scenografie: Andreea Koch
Descriere: Acest diptic inovator aduce împreună baletul “La Piață” de Mihail Jora și opera “Revuluția” de Adrian Iorgulescu. Este un spectacol unic, realizat exclusiv din materiale reciclate și reciclabile, care explorează evenimentele Revoluției Române din decembrie 1989 din două perspective diferite, dar integrate în același concept.
2. Opera “La Traviata” de Giuseppe Verdi

Data: Vineri, 6 octombrie, ora 18:30
Regie: Paul Curran
Conducerea muzicală: Tiberiu Soare
Descriere: “La Traviata” este o operă emoționantă care redă povestea Mariei Duplessis, o curtezană pariziană a secolului XIX, care a influențat viețile unor mari artiști precum Franz Liszt și Alexandre Dumas-fiul. Acest spectacol aduce în prim-plan povestea de dragoste și tragedie din Parisul vremurilor sale.
3. Baletul “Don Quijote” de Ludwig Minkus

Data: Sâmbătă, 6 octombrie, ora 18:30
Regie și adaptare coregrafică: Jaroslav Slavický
Descriere: Inspirat de celebrul roman “Don Quijote de la Mancha” al lui Miguel de Cervantes, acest balet urmărește aventurile cavalerului Don Quijote și ale prietenului său, Sancho Panza, în căutarea onoarei și iubirii într-un cadru spaniol vibrant.
4. Opera “Faust” de Charles Gounod

Data: Duminică, 7 octombrie, ora 18:00
Descriere: “Faust” este o operă franceză iconică bazată pe legenda lui Faust, care face un pact cu diavolul în schimbul cunoștințelor și plăcerii. Acest spectacol explorează lupta dintre bine și rău, dorință și consecințe, cu arii și duete memorabile care reflectă stările complexe ale personajelor.
Aceste evenimente la ONB promit să ofere o experiență culturală bogată și diversificată pentru iubitorii de operă și balet, precum și pentru cei care doresc să se bucure de spectacole de înaltă calitate artistică în luna octombrie.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.