Luminile pierdute din St. Kilda. Speranța regăsirii – de Elisabeth Gifford

0

O poveste de dragoste minunată ce se întinde peste oceane și decenii. În 1927, când studentul Fred Lawson sosește pe St. Kilda pentru a întreprinde un studiu geologic, el nu știe că s-a alăturat ultimei comunități de pe insula aceea frumoasă și izolată care aparține Scoției; peste numai trei ani St. Kilda va fi evacuată, întrucât locuitorii erau aproape morți de foame. Dar amintirile acelei veri – și a lui Chrissie, insulara de care se îndrăgostește – nu-l vor părăsi niciodată. În 1940, capturat în spatele liniilor inamice în Franța, gândurile lui se întorc spre insula tinereții sale și a femeii pe care a iubit-o. Când Fred evadează și începe o călătorie disperată prin teritoriul ocupat de nemți, el este susținut de un singur gând: întoarcerea la Chrissie. Luminile pierdute de pe St. Kilda este portretul emoționant și plin de viață al unei insule sălbatice și a puterii extraordinare a speranței umane în fața beznei.Autor: Elisabeth Gifford

Titlu: LUMINILE PIERDUTE DIN ST. KILDA
Subtitlu: Speranța regăsirii
Traducere: Mihai-Dan Pavelescu

ISBN: 978-606-910-153-7
Nr. pagini: 288
Format: 13X20

“Chipul tău mi-a fost alături în războiul din Franța. Tu m-ai susținut când, flămânzi și nedormiți de multe nopți, ne retrăgeam luptând spre coasta Normandiei.”

„O poveste de dragoste extraordinară, împletită cu melancolia amintirilor inocenței.”
– THE TIMES

„Așa este, ne îndrăgostim de imposibil, ne frângem inimile țintind spre un vis.”

„Era cenușie, nu sepia ca fotografia bunicilor, un instantaneu neclar cu doi bărbaţi tineri care se ţineau cu braţele pe după umeri. Nu erau insulari, ci vizitatori. Stăteau pe o costișă, briza le răvășea părul, iar un câine gâfâia alert lângă unul dintre ei. M-am așezat și am privit cu atenţie, dorind să surprind absolut toate detaliile, fiindcă eram convinsă, simţeam în adâncul inimii, că unul dintre ei era tatăl…” (pag. 24)

Cartea poate fi comandată de pe www.librarul.ro // www.meteorpress.ro

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.