Inteligenta si transparenta in afacerea rent a car

0

Daca in mod normal inchirierea unei masini in capitala nu e ceva iesit din comun, aproximativ 300 de firme de inchiriere masini, cuvantul magic "sezon" schimba perceptia asupra acestei operatiuni. Statisticile spun ca in 2016, numarul turistilor a fost de aproximativ 1.100.000, cu 112.000 mai mare decat in 2015. Mai mult de jumatate din cei care au vizitat Bucurestiul, au facut-o avand drept motiv chestiunile de afaceri. In crestere este insa si turismul cultural, fie avand ca destinatie obiectivele turistice din capitala, fie incluzand orasul intr-un circuit turistic, stationand pentru o zi sau doua. Mai sunt vizitele in tara a celor stabiliti in strainatate, rezolvarea problemelor medicale, frecventarea unor cursuri, vizitarea prietenilor etc. Cei mai multi dintre turistii sositi in capitala din diverse motive, au nevoie de mobilitate, deci, de masina!

Inchiriere online eficienta

Cautarile frecvente legate de rent a car Bucuresti, au legatura cu preturile ieftine, masini fara probleme tehnice ori de alta natura si respectarea clauzelor contractuale.In ultimii ani, cautarea firmelor mari, cu flote auto uriase, nu mai constituie un criteriu de cautare. Clientii au inteles avantajele oferite de o firma cu un parc auto mai mic. Nu e vorba aici de o firma cu trei sau patru masini, dar un numar mediu permite o mai atenta ingrijire a fiecarui automobil in parte, riscuri mai mici in ceea ce economic poarta denumirea de "costuri ascunse", rezultate dintr-o proasta gestionare si care, intr-un final, se vor reflecta in pretul platit de client pentru inchirierea uneia sau a mai mult masini.

Transparenta in afaceri

Ce inseamna transparenta in inchirierea unei masini, in Bucuresti sau in oricare alta locatie? Daca persoana interesata de inchiriere a scapat de obsesia "firma mare, fiindca au multe masini", e timpul sa scape de obsesia legata de "pret ieftin si calitate maxima". Ce inseamna "pretul ieftin" care ar trebui ocolit. La o comparare a preturilor diferitelor firme, se vor observa preturi asemanatoare, variind intr-un interval de plus/minus 5 euro fata de medie. Daca oferta e foarte departe in jos fata de medie, ar trebui sa trezeasca suspiciuni. Posibil ca firma aceea sa incerce sa-si acopere cheltuielile prin taxe ascunse.

Exemplu practic

Inchirierile de masini online sunt cele mai la indemana celor care au nevoie de masina in Bucuresti sau in tara. Asta inseamna ca dupa inceperea unei cautari de firme din domeniu, pe un motor de cautare, urmeaza alegerea catorva firme, analiza conditiilor de inchiriere, alegerea, in final, a unei singure firme si a masinii. Presupunand ca viitorul client a ales Kamo Auto, a deschis pagina "acasa", face cunostinta cu firma, afla cateva date din istoric, despre activitatile firmei, parcul auto si viziunea acesteia vizavi de lucrul cu clientii. Apoi, poate incepe inchirierea masinii, completand formularul online de pe aceasta pagina. Dupa aflarea pretului de inchiriere si pretului garantiei, urmatorul pas important e analizarea clauzelor contractuale care se pot gasi pe pagina "clauze contract".

Clauzele sunt formulate clar, fara ambiguitati, fiind cuprinse in cazuistica aproape toate situatiile care pot aparea pe perioada inchirierii. Dupa confirmarea online urmeaza ca firma sa raspunda printr-un e-mail, apoi printr-un telefon de confirmare, toata procedura desfasurandu-se intr-un timp foarte scurt.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.