Designul contemporan din noi perspective. Socialwear si Fair tra

0

Pe data de 15 iunie, REMESH lanseaza prima editie a evenimentului de design si fair trade “Fair is the New Cool”. in intervalul 18.30 – 21.00, Renaissance Art Gallery va deveni un spatiu de expozitie alternativa, de intalnire a publicului creativ si discutii despre repozitionarea designului din perspectiva urbana si sociala.

“Socialwear” este un concept inovator propus de REMESH in directia acordarii de noi valente si oportunitati designului contemporan. Dincolo de o simpla dimensiune utilitara si estetica, acesta isi reclama un rol activ in conturarea mediul social inconjurator. De la reutilizarea bannerelor publicitare in  designul  de produs si accesorii de fashion, la reciclare si sustenabilitate in productie, pana la insertia sociala a femeilor aflate in dificultate, proiectul propune o re-evaluare a unor viziuni contemporane despre creatie si productie.

Noua certificare “Fair Trade Label” acordata de World Fair Trade Organization (WFTO), o recunoastere la nivel global a valorilor REMESH de design si comert echitabil. in cadrul evenimentului va avea loc de asemenea lansarea primelor colectii REMESH realizate in colaborare cu designeri de renume. O perspectiva internationala asupra designului se va reflecta in colectii semnate de:

 

Bogdan Moga – Unikoti (Romania): Un atelier de design si manufactura care semneaza obiecte unicate si serii limitate, in proiecte creative inovatoare. Spatiul inconjurator devine in mijloc de exprimare al individualitatii, potentat de obiecte de design dedicate. 

Mariana Villanueva (Chile): Un designer extraordinar care realizeaza obiecte si bijuterii din sticla, cu studii si experienta in Milano, Londra si Mexic. A fost selectata pentru sectiunea de designeri internationali din cadrul Molecule F, unde va expune incepand cu luna iulie 2017. 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.