Instaland o plasa de umbrire si lasand in cantitate suficienta de lumina plantele cresc mai rapid!

0

Persoanele care se ocupa de gradinarit sau de agricultura de ceva timp recunosc intrebuintarea adevarata a unei plase de umbrire si diferentele dintre acestea. Experitii confirma ca instaland o plasa de umbrire si lasand in cantitate suficienta de lumina plantele cresc mai rapid!

O plasa de umbrire este practic o plasa care regleaza intrarea razelor solare, a umiditatii sau a aerului prin golurile materialului tesut. O structura de casa cu plasa de umbrire este alcatuita din cadru si material de placare. Aceste materiale sunt concepute pentru a proteja produsele agricole de caldura, ploaie si vant. Aceste plase de umbrire dureaza mai putin de 6 ani. Plasele de umbire de la plasedeumbrire.ro sunt foarte longevive, rezistente la apa si extremde utile. Sa ne uitam acum la beneficiile plaselor de umbrire:

Protectie impotriva daunatorilor si bolilor. Daunatorii distrug plantele, facandu-le inadecvate pentru uz uman. Multe boli, cum ar fi morna, boala citricelor, petele frunzelor si multe altele sunt prevenite prin instalarea acestor plase.

In interiorul plaselor de umbrire pot fi cultivate multe plante medicinale, plante cu flori, legume, condimente si chiar fructe.

Cu ajutorul acestor plase se pot controla lumina, umiditatea, temperatura si nivelurile de CO2.

Previne uscarea excesiva a produselor agricole.

Plasele de umbrire asigura racirea prin transpiratie. De asemenea, controleaza umiditatea si face ca ambianta sa fie potrivita in interiorul plaselor pentru cresterea si dezvoltarea plantelor. Este unul dintre cele mai importante beneficii ale plaselor de umbrire.

Instalarea lor este foarte usoara si nu este necesara manevrarea pe santier. Este foarte rentabil si durabil.

Deoarece plasele de umbrire sunt alcatuite din polietilena de inalta densitate, protejeaza culturile de radiatiile UV excesive.

Laveta HDPE poate preveni efectul spray-urilor, detergentului si chimicalelor.

Ajuta la protectia plantelor, animalelor de companie, animalelor si multe altele.

Protectie fizica impotriva liliecilor, furtunii, grindinei, insectelor si chiar corbilor.

Exista multe culori disponibile pentru plasele de umbrire, precum:

Negru – Reflecta radiatiile UV nocive ale luminii solare.

Verde – Cea mai comuna culoare utilizata. Nu reflecta si nici nu absoarbe prea multe radiatii. Aceasta culoare poate radia mai mult de 50% din lumina si caldura.

Alb – Acest tip de plase de umbrire sporeste energia pozitiva pentru mediul inconjurator. Reflecta cea mai mare parte a radiatiilor si a caldurii, facand atmosfera putin mai rece in interiorul plaselor.

Sunt disponibile chiar si alte culori precum rosu, argintiu, violet si maro.

Plasa va permite sa influentati directia radiatiei controland astfel intrarea luminii solare. Plantele superioare reactioneaza la cantitatea, directia, calitatea si periodicitatea luminii. Exista numerosi fotoreceptori in plante, inclusiv clorofile, ftiocromi, criptocromi, fototropine si cei care reactioneaza la lumina verde. Fiintele umane de la bun inceput au avut intotdeauna un impuls puternic catre gestionarea cresterii si tratarea plantelor. Acest management devine mult adecvat si realizabil cu ajutorul acestor plase de umbrire. Plasa de umbrire manipuleaza intensitatea luminii, dar nu schimba spectrul luminii.

Cand sunt fabricate adaposturi cu plase de umbra, acestea sunt proiectate astfel incat sa aiba gauri mici pentru a permite tuturor sa circule cu usurinta inauntru si in afara. Ele sunt, de asemenea, permeabile prin faptul ca aerul poate difuza usor prin materiale, imbunatatind astfel circulatia aerului.

Nivele scazute de temperatura si umiditate

Una dintre trasaturile tesaturii folosite la fabricarea plaselor de umbrire este ca reflecta lumina si nu o absoarbe. Acest lucru permite structurii carcasei sa aiba mai putina caldura, scazand astfel temperatura si umiditatea.

Uscarea redusa a culturii

Prea multa caldura nu este o conditie buna pentru cresterea anumitor culturi, ceea ce poate duce la uscarea sau deteriorarea plantelor. Inutil sa spunem ca, atunci cand aerul din interiorul plasei de umbrire este prea mare, poate absorbi umiditatea solului, facandu-l nefavorabil pentru sustinerea plantelor.

Cel mai iminent beneficiu al plaselor de umbrire este cantitatea redusa de lumina UV care trece prin materiale. Plasele de umbrire au materiale de ecranare care ajuta la reglarea luminii UV, astfel incat plantele nu sunt afectate de lumina directa a soarelui.

Protejeaza animalele si pasarile de curte de lumina directa a soarelui

Efectul de prea multa caldura la plante este similar cu efectul de supraincalzire la animale. Animalele expuse la lumina directa a soarelui se confrunta cu deshidratare, care le poate afecta organele interne si sanatatea generala. Cu cat aerul este mai rece in casa din plasa de umbrire, cu atat mediul este mai bun pentru plante.

Ajuta la reglarea caldurii in interiorul plasei de umbrire in timpul verii.

Caldura de vara nu este deloc placuta si avand in vedere ca am face orice pentru a sta departe de ea, ar trebui sa fim atenti la animalele si plantele aflate in grija noastre. Utilizarea plasei de umbrire ajuta la reducerea temperaturii si caldurii. Deci, aceste palse de umbrire ajuta la cultivarea legumelor, condimentelor, plantelor medicinale, plantelor aromatice si a unei varietati de plante diferite, in functie de tipul de utilizare pe care il veti avea. Serele cu plasa de umbrire sunt de cea mai mare importanta in cresterea pepinierelor de legume si fructe. Protejeaza foarte eficient plantele si florile pretioase impotriva atacurilor daunatorilor. Maximizeaza randamentul in sezonul de vara, cand razele soarelui sunt verticale. Diverse produse pe baza de agricultura sunt, de asemenea, uscate foarte eficient.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.