Despre viata si moarte si ce urmeaza

0

Ca si alte lucruri, omul are un inceput, prin nastere, si un sfarsit, prin moarte. Intre aceste doua evenimente exista viata, in care acesta dezvolta diverse activitati pe pamant, singur sau alaturi de alti oameni. Prin faptul ca poate dezvolta sentimente atat de puternice fata de alti oameni si alte lucruri, animate si neanimate, omul ajunge uneori sa sufere, in special atunci cand pierde ceva sau pe cineva. Asta se intampla si atunci cand o persoana moare iar ceilalti, care au cunoscut-o de-a lungul vietii o comemoreaza si ii ofera un ultimul drum in care sa isi aminteasca cu drag de aceasta.

Prin faptul ca fiecare dintre noi are liberul arbitru, putem face o gramada de lucrui intr-o viata intreaga iar la final, exista multe persoane care sunt impacate cu ceea ce au realizat dar si altele care ar fi vrut sa poata face mai mult. Din fericire, in cazul fiecaruia, lasam in urma pe altii care sa ne continuie visele si sa ne mosteneasca aspiratiile astfel ca putem astepta fara nicio grija inevitabilul sfarsit.

In ceea ce priveste moartea si mai exact ce urmeaza dupa aceea, parerile sunt impartite insa toate reprezinta numai teorii ci nu fapte reale. Ceea ce conteaza insa, este viata unei persoane si modul in care aceasta se incheie. Astfel, deci decesul unui om reprezinta un eveniment incarcat cu durere, sentimente si regrete, este nevoie ca cei apropiati sa se ocupe de toate cele necesare pentru inmormantare si funeralii. De aceea, in cele mai multe cazuri, sunt cautate serviciile unei agentii funerare.

Pentru a obtine ceea ce se doreste si mai important, ce meritas persoana decedata, trebuie aleasa o firma buna, de calitate, care sa aiba atat servicii cat si angajati profesionisti, cu cunostinte complete in acest domeniu, cel funerar. Prin servicii complete de regula se face referire la faptul ca oastfel de agentie de poate ocupa de toate cele necesare, de la constatarea decesului unei persoane si pana la aranjarea locului de veci dupa inmormantare dar chiar si mai mult de atat, sub forma pomenilor si parastaselor ce pot urma.

Exista numeroase agentii de pompe funebre in marile orase dar si in alte zone ale tarii, unde pot fi mai aproape de oameni si astfel, pot interveni intr-o maniera mai rapida si mai corecta. Adevarul fiind spus, in orasele mari poate ca sunt prea multe iar asta inseamna ca unele dintre acestea nu ofera toate serviciile pe care le promoveaza sau daca o fac, nu dau dovada de seriozitate, profesionalism sau promptitudine in a raspunde cererilor clientilor. De asemenea, pot avea si tarife prea mari comparativ cu tot ceea ce ofera, caz in care toti oamenii isi indreapta atentia spre firmele care sunt cunoscute ca fiind cu adevarat bune in ceea ce fac.

Prin intermediul unei agentii de servicii funerare, cei care se confrunta cu decesul unei persoane dragi au sansa sa poara trece peste aceste momente grele mai usor, avand parte de suport material si moral care sa ii ajute sa inteleaga mai bine ca ceremoniile funerare semnificative pot servi drept puncte minunate in a intelege ce inseama viata, moartea si despartirea de o persoana apropiata si poate chiar de a se impaca putin cu aceasta idee.

Prin realizarea de parastase si pomeni la anumite perioade dupa decesul unei persoane putem spune in mod clar ca aceasta nu este uitata ci este cinstita asa cum se cade in momentele potrivite. Desigur, mormantul poate fi vizitat ori de cate ori cineva apropiat isi doreste sa se simta ceva mai aproape de cei ce nu mai sunt printre noi, desi in materie de spirit, o persoana decedata va ramane mereu vie in inimile si sufletele celor apropiati. Pentru ca exista numeroase traditii dar si superstitii la noi in tara, o agentie de pompe funebre trebuie sa fie pregatita sa se poata adapta oricarui caz in parte cu servicii flexibile dar si obiecte funerare necesare.

In special in cazul persoanelor care trec in nefiinta in momente neasteptate precum accidente sau cauze necunoscute, atunci cand nimeni nu credea asta, este posibil ca familiile, cei apropiati sa nici nu dispuna de un buget suficient pentru realizarea inmormantarii. Exista totusi solutii pentru orice problema, chiar si acesta, astfel incat acestia sa poata avea inima inpacata ca persoana draga lor va primi pe ultimul drum tot ceea ce este mai bun.

Primul pas este constatarea decesui de catre un medic specializat si obtinerea cat mai rapida a certificatului de deces. Cu acesta, poate fi obtinuta si o suma de bani, numita ajutor de inmormantare, cu ajutorul careia pot fi acoperite macar o parte din cheltuieli. In acest sens, si agentia de pompe funebre aleasa poate juca un rol important, cele profesioniste fiind capabile sa se ocupe de toate acestea, fara prezenta membrilor familiei persoanei decedate.

Ceea ce defineste o agentie cu adevarat buna este capacitatea de a le oferi celorlalti mai mult timp alaturi de persoana iubita inainte de despartirea eterna precum si un minim de suport moral si o intelegere a ceea ce reprezinta si inseamna conceput de moarte. Asta fac atat consilierii funerari ai acelei agentii dar si ceilalti angajati, care iau parte in mod direct la toate sarcinile necesare acestui proces. Intelegerea acestor lucruri, de oricare dintre noi, ne va ajuta nu numai cand ne aflam intr-un astfel de impas dar si in viata de zi cu zi atunci cand asistam sau luam parte la diverse activitati.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.