Hotelierii internationali spun ca turismul romanesc are un potential imens

0

In cadrul evenimentului Hotel Investment Forum, organizat la Radisson Blu, s-au adunat atat reprezentantii brandurilor importante din industria hoteliera internationala, cat si reprezentanti locali, pentru a gasi solutiile necesare turismului romanesc.

 

Reprezentantul MDRT, secretarul de stat, Sorin Munteanu in deschiderea forumului a precizat ca turismul trebuie sa devina ramura importanta a economiei si aportul acesteia la PIB sa fie de 6%. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a inceput relativ recent sa investeasca in dezvoltarea turistica din Romania si urmareste investitiile in infrastructura, partii de ski, porturi turistice la Dunare si Marea Neagra, reamenajari statiuni balneare, obiective culturale.
 

 

Ussama Sherif, CEO la Blue Air, a spus in cadrul forumului ca Blue Air promoveaza Romania ca destinatie turistica peste hotare, prin diferite oferte, si a cerut sprijinul hotelierilor in realizarea de parteneriate pentru a aduce turisti in tara noastra.
 

 

Kurt Strohmayer, Managing Director la Aducco Management, cel mai activ moderator si interlocutor al evenimentului HIF a subliniat existenta unui document, de 900 de pagini, numit ”The Romania National Tourism Development Master Plan 2007-2026”. El a mentionat ca acest plan este conceput cu profesionalism si reprezinta o viziune deosebita, realizabila, fara exagerare, pentru turismul din Romania.
 

 

Multi alti reprezentanti ai domeniului hotelier au confirmat potentialul turistic al Romaniei, si au spus ca tara noastra are o a doua sansa sa arate lumii tot ce are mai bun. Autenticitatea fiind considerata tema principala a turismului secolului XXI.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.