Exit Festival in Serbia

0

Festivalul Exit din Serbia este unul dintre cele mai importante festivaluri din Europa.
Exit Festival a luat fiinta in anul 2000 ca un act de rebeliune impotriva regimului lui Slobodan Milosevic care de ani de zile tinuse Serbia izolata de restul lumii. In aceea vara mii de tineri din Novi Sad s-au strans in parcul de langa Dunare unde au avut loc concerte, petreceri si alte spectacole artistice.

A doua editie a Exit Festival a adus un numar dublu de vizitatori, 400000. Dupa succesul primelor editii, organizatorii au decis scurtarea la 4 zile a festivalului pentru ca bugetul sa le permita aducerea in fata publicului unor nume internationale sonore.

 

Festivalul Exit a castigat de-a lungul timpului din ce in ce mai multa recunoastere internationala. In 2007 festivalul Exit a castigat la UK Festival Awards, prestigiosul premiu pentru cel mai bun festival din Europa in anul acela. Aproape 30% din vizitatorii care vin an de an la Exit Festival sunt din afara Serbiei.

Anul acesta se anunta de asemenea o editie incendiara. Pe scena festivalului vor urca The Chemical Brothers, Missy Elliott, Placebo, Mika, David Guetta, Pendulum, LCD Soundsystem, Ricardo Villalobos si multi altii.

Exit Festival se va desfasura in perioada 8- 11 iulie la Cetatea Petrovaradin, Novi Sad, Serbia.

Pretul unui bilet este de 360 lei.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.