Este vitala reciclarea?

0

In ultimii ani, efectele devastatoare pe care deseurile de plastic le au asupra mediului si asupra vietii salbatice sunt fin ce in ce mai vizibile si s-a pus un accent sporit pe necesitatea reciclarii. Traim intr-o societate extrem de orientata catre consum, iar colectarea selectiva si, ulterior, reciclarea transforma lucrurile pe care le aruncam in articole noi, asigurandu-ne ca energia si materiile prime folosite pentru a le face nu sunt risipite in van. De asemenea, previne poluarea aerului si a solului, iar eliberarea de gaze cu efect de sera care rezulta din deversarea deseurilor este micsorata.

De ce este importanta reciclarea?

Reciclarea pastreaza resurse naturale pretioase

Reciclarea articolelor, mai degraba decat utilizarea materiilor prime pentru a face lucruri noi, pastreaza resursele naturale ale planetei, care, in fata cresterii populatiei si a cererii de consum tot mai mare, nu vor dura pentru totdeauna. Pentru a incepe reciclarea, este nevoie de cosuri colectare selectiva. Ce sunt acestea? Este vorba despre cosuri gunoi diferite de ceea ce stim noi. Acestea sunt separate pe culori sau coduri diferite si se pot gasi la magazine specializate precum sanito.ro. Aici vei gasi cosuri gunoi inox sau plastic. Acestea pot fi incorporate in orice institutie, companie sau casa privata.

Economiseste energie

Reciclarea materialelor consuma mai putina energie decat extragerea, prelucrarea si transportul materiilor prime pentru a produce produse noi. 

Provoaca mult mai putin rau mediului si animalelor decat extragerea materiilor prime

Gandeste-te la modul in care materiile prime sunt de obicei extrase si la ce rau ar putea aduce acestea activitati pamantului. Exploatarea miniera, exploatarea forestiera si multe altele din aceasta categorie cauzeaza daune planetei, provocand poluarea aerului si a apei. Aceste activitati pot distruge si habitatele animalelor, ducand pana la extinctia lor.

Reduce cantitatea de deseuri care este trimisa la gropile de gunoi

Reciclarea reduce cantitatea de deseuri pe care o trimitem la depozitele de deseuri. Cand deseurile stau putrezind la depozitul de deseuri, elibereaza toxine in apele subterane si in sol si degaja gaze cu efect de sera precum metanul, pe masura ce se descompun, ceea ce contribuie la incalzirea globala. In plus, daca articolele reciclabile sunt trimise la depozitele de deseuri, materiile prime si energia pretioase care au intrat in fabricarea lor se pierd.

Reciclarea creeaza locuri de munca

Cu cat reciclam mai mult, cu atat sunt create mai multe locuri de munca in fabricile de reciclare. Vor fi, de asemenea, mai multe locuri de munca create in reciclarea tehnologiei, a ambalajelor noi pe masura ce industria se dezvolta.

Ce se intampla daca nu reciclam?

Planeta ar putea fi abundenta in resurse naturale, dar in ritmul in care le folosim, acestea nu vor dura mult timp. Apoi, exista problema mai multor deseuri care ajung la depozitul de deseuri si mai multe gaze cu efect de sera care sunt eliberate in atmosfera daca nu reciclam mai mult. 

Asa ca, din toate aceste considerente reciclarea trebuie sa fie facuta, pe cat posibil, de fiecare dintre noi. Alege, in primul rand, sa faci colectarea selectiva ca prim pas. Prin asta vei sorta chiar tu acele obiecte ce nu iti mai trebuie, dar ce pot fi refolosite. Gandeste-te ca poti salva copacii, nisipul si tot ceea ce te inconjoara prin acest proces atat de simplu.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.