De ce este important designul web si ce il face eficient?

0

Cand creati un site web pentru afacerea voastra sau poate reproiectati site-ul vostru, s-ar putea sa va intrebati de ce este important designul web si ce il face bun. Cum determinati acest lucru si cum va puteti asigura ca acoperiti toate principiile esentiale de proiectare a site-ului web?

Adevarul este ca designul si dezvoltarea site-ului web inseamna mai mult decat sa aratati frumos. Este unul dintre cei mai critici factori care contribuie la faptul ca utilizatorul are o experienta buna sau slaba in timpul navigarii pe site-ul vostru, influentand direct impresia generala a brandului personal.

Verificarea site-ului vostru ofera potentialilor consumatori prima impresie despre afacerea pe care o promovati. De obicei, isi formeaza o parere despre brand-ul vostru intr-o fractiune de secunda. Deci, in aceste cateva secunde, ar trebui sa va concentrati pe crearea unei impresii pozitive de durata asupra publicului vostru. Faceti acest lucru asigurand un site web atractiv, usor de utilizat, foarte receptiv, cu o viteza de incarcare rapida.

Un site care pare neatragator sau depasit creeaza o impresie initiala negativa asupra brand-ului. Va descurajeaza potentialii clienti si ii redirectioneaza catre site-ul web al concurentei.

Un design bun de site, dimpotriva, va ajuta sa va mentineti publicul pe pagina voastra si, in cele din urma, imbunatateste conversia clientilor potentiali.

Designul site-ului vostru determina modul in care majoritatea oamenilor evalueaza integritatea afacerii voastra. Design-urile de site-uri care sunt atat la moda, cat si profesionale tind sa stimuleze increderea. In acelasi timp, utilizatorii va vor pune la indoiala credibilitatea daca site-ul vostru este invechit si amator.

Un alt mod semnificativ prin care un site bine conceput promoveaza increderea este prin consistenta marcii.

Consumatorii recunosc companiile populare si de succes doar aruncand o privire asupra culorilor, siglelor sau stilurilor lor. Asadar, includeti elementele pe care consumatorii le asociaza cu brand-ul in timp ce va proiectati site-ul web. Asigurati-va ca conturul, stilurile si fonturile sunt consecvente in toate paginile site-ului vostru.

Site-ul vostru va parea neatractiv si neprofesional daca fiecare pagina are un design drastic diferit. Dezvoltarea gradului de constientizare a marcii va fi, de asemenea, dificila, deoarece publicul tinta nu poate identifica lucruri care reflecta brand-ul personal.

Un site web bine conceput face ca toate elementele paginii sa fie incredibil de usor de gasit. In caz contrar, vizitatorii vor avea o experienta negativa de utilizator si vor petrece mai putin timp pe site-ul vostru.

Chiar daca cele doua site-uri web functioneaza identic, utilizatorii sunt mai predispusi sa foloseasca un site placut din punct de vedere estetic decat un site plictisitor. Adica, un design bun al site-ului web imbunatateste gradul de utilizare, precum si perceptia asupra utilizabilitatii.

Luati in considerare colaborarea cu o agentie de design profesionala datorita complexitatii designului web. In acelasi timp, angajati o agentie de traduceri de renume care sa va ajute sa furnizati un mesaj de produs perspicace si consecvent, care sa conecteze cu clientii globali.

Un site web bine conceput este usor de navigat. Cand vine vorba de design de site-uri web, multi designeri experti urmeaza Legea lui Hick. Aceasta regula indica faptul ca timpul necesar pentru a lua o decizie este proportional cu numarul de optiuni disponibile.

Daca aveti o multime de optiuni, va dura mai mult sa luati o decizie si invers.

Cand designerii profesionisti de site-uri web creeaza navigarea avand in vedere Legea lui Hick, ei se straduiesc sa simplifice si sa scada numarul de alternative. Acest lucru il ajuta pe utilizator sa decida pur si simplu ce actiune sa intreprinda sau unde sa mearga.

Reduceti numarul de optiuni de pe site-ul vostru la cinci sau mai putin si usureaza navigarea. In acest fel, vizitatorii vor gasi site-ul usor de navigat si de utilizat.

Diferitele componente si tehnici de design web au un impact semnificativ asupra capacitatii de publicare a continutului site-ului personal. Acest lucru, la randul sau, influenteaza modul in care motoarele de cautare de top va acceseaza cu crawlere si clasifica pagina.

In afara de asta, unele componente de web design ar putea dauna strategiei voastre SEO. Una dintre cele mai frecvente greseli pe care le fac companiile este sa acorde prioritate designului fata de functionalitate.

Utilizati elemente si tehnici de design web prietenoase cu SEO pentru a creste vizibilitatea paginii. Un site web bine conceput se va incarca de obicei rapid pe toate dispozitivele, inclusiv tablete, smartphone-uri si desktop-uri. Datorita retelelor fluide si a materialului vizual de inalta calitate, receptiv, un site web se incarca in cateva secunde.

Este mai probabil ca un vizitator sa ramana pe un site care se incarca rapid decat pe unul care dureaza mult timp.

Potrivit unei cercetari, 53 la suta dintre utilizatorii de telefonie mobila vor parasi un site web daca paginile nu raspund si sunt intarziate sau dureaza mult timp pentru a se incarca (mai mult de trei secunde). Potrivit aceluiasi sondaj, site-urile care se incarca rapid mentin utilizatorii implicati pentru o perioada mai lunga de timp si realizeaza o crestere a ratelor de conversie.

Procentul de persoane care viziteaza un site web si parasesc dupa ce au vizualizat o singura pagina se numeste rata de respingere. Dupa cum s-a spus anterior, un site bine conceput, cu o viteza de incarcare rapida, inseamna ca mai multi oameni se vor implica si vor interactiona cu site-ul vostru pentru o perioada mai lunga de timp, scazand rata de respingere.

Vizitatorii care petrec mai mult timp pe site-ul vostru au mai multe sanse sa exploreze alte pagini, sa afle mai multe despre voi si despre afacerea voastra, sa va verifice produsele si, poate, sa faca o achizitie.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.